Трава сягає вже 30-40 сантиметрів. До Великодня у Львові частково покосять газони

18:41 29 квітня 2024 р.

Фото до новини

Штучно створені газони, які є в центральній частині міста, а також біля головного залізничного вокзалу до свят покосять.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як повідомили у Галицькій і Залізничній районних адміністраціях, штучно створені газони, які є в центральній частині міста, а також біля головного залізничного вокзалу до свят покосять. Йдеться, зокрема, про газони на пр. Свободи, пр. Шевченка, пл. Ринок, пл. Двірцевій, які потребують спеціального догляду і періодичного скошування.

«Газони на пр. Свободи, пр. Шевченка, на пл. Ринок (біля ЦНАПу) були штучно створені і потребують якісного догляду, зокрема, періодичного скошування. Адже припинення покосів зумовлює погіршення їх якісного стану. А згодом, для відновлення, будуть потрібні значні затрати, зокрема фінансові. А також втратиться їхня декоративність та естетичний вигляд. Тому ці газони до свят покосимо», - пояснюють у мерії.

Покосять до свят також спеціально засіяні газони на пл. Двірцевій і вул. Чернівецькій (біля головного залізничного вокзалу), і на вул. Курмановича.

Водночас, за інформацією управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, розпочали викошувати траву на центральних галявинах в парках міста, на яких люблять відпочивати мешканці і гості міста. Там трава сягає вже подекуди 30-40 сантиметрів.

Читайте також: У Львові закликають не косити траву влітку

«Ми косимо лише центральні галявини, на яких часто люблять сидіти і відпочивати мешканці. Треба розуміти, що такі садово-паркові газони почнуть засіватися бур’янами, якщо їх не викосити вчасно, тому ми маємо потурбуватися про збереження цих газонів у належному стані», – пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Нагадаємо, торік  у Львові, порівняно з попередніми роками, зменшили косіння трави на газонах, а також не скошували зелені зони за спекотної погоди, і збільшили висоту покосу. А цьогоріч у місті не проводили першого весняного покосу трави, який зазвичай раніше відбувався у квітні.

Читайте також: У Львові буде мавританський газон і клумби у шести парках. Перелік

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів