У Львові закликають не косити траву влітку

13:17 20 червня 2021 р.

Фото до новини

Висота скошування трави має бути не менше 5 см. А гул газонокосарок не повинен перевищувати норми шумового навантаження для житлової зони.

Впорядкувати процес покосу газонів у Львові прагне голова громадської організації "Борець", кандидат географічних наук Мар'ян Головатий (тема дисертації - "Еколого-географічний аналіз та оцінка бальнеологічних курортів Львівської області"), який зареєстрував електронну петицію до депутатів Львівської міської ради у розділі "Благоустрій міста та будівництво".

Про це повідомляє сайт електронних петицій, пише Dailylviv.

У петиції Мар'ян Головатий зауважує, що часто під час планового покосу міських газонів трав’яний покрив зрізають до самого кореня, що дуже ослаблює рослини та їхню кореневу систему. Це провокує вигорання і всихання газонів. Під час посушливого періоду посилюється рознесення пилу, а сильні зливи призводять до змиву ґрунту.

Крім того, під час проведення робіт з косіння використовують мотокоси, які перевищують норми шумового навантаження для житлової забудови.

На переконання Мар'яна Головатого, також варто розглянути можливість відмови від скошування звичайних і лугових газонів упродовж літнього періоду року, оскільки більша кількість зеленої маси оптимізовуватиме газовий склад повітря, а також сприятиме терморегуляції у міському середовищі.

Автор електронної петиції, зареєстрованої 7 червня, просить львів'ян підтримати чотири вимоги до Львівської міської ради:

- посилити контроль за дотриманням правил скошування звичайних і лугових газонів у відповідності до «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах» (Наказ Мінбуд України №105 від 10.04.2006р.), зокрема висота скошування має становити не менше 5 см, а залишки скошених рослин мають бути вчасно зібрані;

- передбачити штрафи для виконавців робіт з обслуговування газонів при порушенні цих правил;

- обмежити використання газонокосарок і мотокос, що порушують допустимі норми шумового навантаження для житлової зони, згідно з ДБН В.1.1-31:2013;

- розглянути можливість відмови від скошування звичайних і лугових газонів у літні місяці року".

Цю петицію поки що підписало 111 громадян з 500, необхідних для розгляду депутатами. До закінчення збору підписів залишилось 47 днів. А це означає, що цього літа у Львові коситимуть траву переважно по-старому: до самого кореня і впродовж спекотної пори. 

В Україні ризиковано пити воду з водогону, а де - безпечно

На одного мешканця Львівщини припало 30 кг викидів у повітря забруднюючих речовин

Шість водних об’єктів Львівщини - безпечні для купання. Перелік

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів