Рятувальники попереджають про підвищення рівнів води у рiчках басейну Днiстра

14:23 28 червня 2020 р.

Фото до новини

За даними УкрГідрометцентру, 28 червня на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано- Франкiвська обл.) очiкується формування локальних швидкоплинних дощових паводкiв з пiдйомом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м над рiвнями, що були зафіксовані 27 червня на 8 годину.

Є ймовiрнiсть досягнення вiдмiток початкового затоплення с/г угiдь, окремих госпоб'єктiв прирiчковоi iнфраструктури. Можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах загроза утворення окремих селiв.

28 червня на рiчках басейну Прип`ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 08 год 24 червня. Мiсцями подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв.

28-30 червня, внаслідок пропуску високого дощового паводку через Дністровські водосховища та добігання паводкової хвилі, очікується підйом рівнів води у нижній течії Дністра у Одеській області на 0,2-0,5 м, при цьому ймовірне затопленням заплави, сільськогосподарських угідь та окремих об’єктів у населених пунктах Біляївського району Одеської області с.Яськи і м.Біляївка, автомобільної дороги Одеса-Рені.

28 червня внаслідок добігання паводкової хвилі, очікуються підйоми рівнів води в нижній течії Боржави - в\п с. Верхні Ремети на 1,2 - 1,7 м над рівнем на 8 год. 27 червня, в межах корінного русла, без негативних наслідків.

Протягом другої половини доби 28 червня на територiї Закарпатської областi, в мiсцях проходження сильних злив, буде вiдбуватися формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених ділянок, можливе утворення локальних селевих потоків та зсувiв перезволоженого фрунту.

За розвитком синоптичної ситуацiї  гiдрологiчнi прогнози будуть уточнені.

Про це повідомила ДСНС України.

"Щоденний Львів" повідомляв, що на заході України підтоплено майже півтори тисячі будинків.

Нагадаємо, Президент пообіцяв вирішити проблему паводків назавжди або принаймні на десятиліття вперед

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів