Руйнівний землетрус в Афганістані на кордоні з Іраном

09:47 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Загиблих може бути кілька тисяч.

Про руйнівний землетрус в Афганістані повідомляють The Guardian і BBC-Україна, пише Dailylviv.com.

Землетрус магнітудою 6,3 стався приблизно в 40 км від західного міста Герат неподалік від кордону з Іраном. Відбулося три потужні підземні поштовхи. Сотні будівель було зруйновано.

Дані про загиблих та поранених наразі суперечливі. У коментарі французькій пресі речник уряду Білал Карімі заявив про 1 000 загиблих, але зазначив, що цифра не є остаточною.

Водночас неназваний представник Талібану заявив Associated Press, що кількість жертв вже сягнула 2 000 людей. Підтвердити дані на цей час важко, оскільки тривають рятувально-пошукові роботи.

Підземні поштовхи почалися глибокої ночі, приблизно о 01:30 за місцевим часом (23:00 у вівторок за Києвом), коли більшість людей міцно спали. Поштовхи були настільки сильні, що відчувалися на відстані 500 кілометрів від епіцентру.

У сільських районах Афганістану практично немає капітальних споруд, більшість приватних жилих будинків зведені з глини, без всілякого фундаменту.

Нагадаємо, 6 лютого цього року в Туреччині стався потужний землетрус, постраждали тисячі людей. Ефект двох землетрусів у Туреччині становив 500 атомних бомб за 105 секунд.

Також у Румунії 14 лютого знову стався землетрус магнітудою 5,7  балів за шкалою Ріхтера.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів