Парк XVIII століття на Львівщині повернули громаді

17:53 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Загальна площа парку - 11 га.

Про це DailyLviv.com поінформували у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Яворівська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо проведення робіт зі встановлення меж парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва та закріплення їх в натурі (на місцевості).

Мова йде про парк XVIII століття загальною площею 11 га, що знаходиться на території Шегинівської територіальної громади.

Встановлено, що рішенням Львівської обласної ради створено вищезгаданий парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Департамент екології та природних ресурсів проєкт землеустрою про організацію та встановлення меж парку, який надійшов від сільської ради, повернув на доопрацювання. Однак, станом на травень 2024 року орган місцевого самоврядування недоліки не усунув. Зокрема, проєкт землеустрою не розроблено та не затверджено.

Читайте також: Львів'ян змусили демонтувати ліхтарі, які вони встановили у парку Львова

Відсутність встановлених меж парку та закріплення їх в натурі (на місцевості) створює загрозу використання землі на території природно-заповідного фонду не за цільовим призначенням.

Ці порушення стали приводом для пред’явлення прокурорами позову, який Львівський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсязі.

Сьогодні рішення суду виконано – затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок для збереження та використання парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва. Також внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки на яких знаходиться об’єкт.

Нагадаємо, у Львові усім зеленим зонам, паркам та скверам закріплюють межі

Читайте також: У Львові буде новий парк з озером. Восьмий

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів