На Львівщині заборонили полювання за одним винятком

12:37 10 серпня 2022 р.

Фото до новини

Хто і як регулюватиме цей виняток - поки що публічної інформації немає.

Про це йдеться у наказі начальника Львівської обласної військової адміністрації "Про встановлення обмежень щодо проведення полювання та регулювання питань мисливства в період воєнного стану на території Львівської області", пише Dailylviv.com.

Подаємо повний текст наказу: "Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 8 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про оборону України», з метою запобігання загрози життю та заподіяння шкоди здоров’ю населення на території Львівської області

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити полювання на території Львівської області до припинення дії або скасування воєнного стану в Україні, за винятком регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів з дотриманням вимог чинного законодавства України.

2. Головному управлінню Національної поліції у Львівській області, Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Державній екологічній інспекції у Львівській області, районним військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування забезпечити виконання пункту 1 цього наказу.

3. Користувачам мисливських угідь усіх форм власності:

3.1. Спільно з працівниками державної лісової охорони визначити відповідальних осіб з числа штатних працівників щодо охорони мисливських угідь та проведення біотехнічних заходів.

3.2. Забезпечити єгерську службу відповідними документами, що засвідчують особу, засобами індивідуального захисту та форменим одягом не військового зразка.

3.3. Забезпечити виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації стосовно профілактики та нерозповсюдження інфекційних та паразитарних хвороб тварин на території області.

4. Районним військовим адміністраціям, сільським, селищним та міським радам, користувачам мисливських угідь спільно з громадськими організаціями мисливців провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборон, встановлених цим наказом.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника голови обласної військової адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

Начальник М. КОЗИЦЬКИЙ".

На офіційному сайті Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства цей наказ М.Козицького поки що не опублікований і немає роз'яснень щодо здійснення регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів з дотриманням вимог чинного законодавства України.

Довідка

Станом на 01.01.2022 у Львівській області веденням мисливського господарства займалися 81 користувач мисливських угідь на площі – 1 млн 509 тис.га.

Серед них:

- тринадцять державних підприємств (одне мисливське, два лісомисливських господарства і дев’ять лісгоспів) на площі 260 тис. га, або 15% від загальної площі мисливських угідь області (у тому числі НПП «Сколівські Бескиди» на площі 47 тис. га, який координується управлінням), то з початку 2022 року державних підприємств стало десять;

- п’ятнадцять організацій УТМР на площі - 379 тис. га (21%);

- десять товариств ЛОТМІР «Лісівник» на площі - 282 тис. га (16%);

- одне мисливське господарство Товариства військових мисливців та рибалок ЗРУ – 21 тис. га, (1%);

- два господарства ЛОО ФСТ "Динамо" Україна – 30 тис га, (2%);

- сім інших громадських об’єднань мисливців на площі - 251 тис. га, (14%);

- тридцять дві мисливських організацій різної форми власності на пл. -286 тис. га, (16%).

 Решта 262 тис. га або 15% мисливських угідь належать до державного мисливського резерву.

Лісівники Львівщини сіли на нові автомобілі і квадроцикли: будуть охороняти ліс і тварин

У трьох лісгоспах Львівщини встановлять телевізійні системи відеоспостереження

На Львівщині менше стало диких кабанів: яких звірів і скільки є в лісах області

ʼ На Львівщині організували операцію з порятунку червонокнижного кота лісового (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів