На Львівщині відновлюватимуть ліси Карпат більше трьох мільйонів саджанців

14:32 14 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак перебуває в п’ятницю, 14 червня,з робочим візитом до Львівську області.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Зокрема, міністр відвідав державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Остап Семерак зазначив: «Міністерство зацікавлене у тому, щоб відновлювалися червонокнижні рослини, які ростуть на території Львівської області та Карпатського регіону. Це є приклад доброї співпраці із лісовиками для відновлення лісів. Українське суспільство болісно реагує на втрату лісів, тому важливо таку співпрацю підтримувати на владному рівні. Синергія центральної влади і місцевого самоврядування - якісний приклад успішної реформи децентралізації».

«Мінприроди спрямувало в межах плану природоохоронних заходів, які фінансуються за бюджетною програмою «Здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища», кошти на реконструкцію виробничо-складських приміщень під цех посіву та влаштування теплиць, лісорозсадника», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Такий об’єкт буде продукувати необхідну кількість посадкового матеріалу для відновлення лісів у Карпатському регіоні. Для Мінприроди – це є один із пріоритетів. Більше трьох мільйонів саджанців з лісового розсадника відновлюватимуть ліси Карпат», – наголосив Остап Семерак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів