На Львівщині створять природний парк «Бойківщина» та орнітологічний заказник «Журавлиний»

15:48 22 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «У світі цікавого» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Керівник департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник запевнив також: «Продовжуватимемо роботу над завершенням розробки проектів організації території регіональних ландшафтних парків «Надсянський» та «Равське Розточчя».

«У 2015 році з ініціативи департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА в області створили три об’єкти природно-заповідного фонду загальною площею 14,3 га», – повідомив керівник департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник у п’ятницю, 22 січня, під час звіту про виконану у 2015 році роботу. Він також поінформував:

«Зокрема, йдеться про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський», що розташований у селищі Дубляни, ботанічну пам’ятку природи «Віковий дуб» та гідрологічну пам’ятку природи «Водоспад Лазний», які знаходиться у Дрогобицькому районі. На території Львівської області функціонує 353 об’єкти природно-заповідного фонду загальною площею 157,5 тисячі га, що складає 7,2 % від площі території області.

Найактуальнішими завдання розвитку на 2016 рік у цьому напрямку є збільшення територій та об’єктів природно-заповідного фонду Львівщини. Зокрема, створення національного природного парку «Бойківщина» у Турківському районі та орнітологічного заказника місцевого значення «Журавлиний» у Буському районі. Окрім цього, продовжуватимемо роботу над завершенням розробки проектів організації території регіональних ландшафтних парків «Надсянський» та «Равське Розточчя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів