Найбільша в Україні плантація чорного горіха - на Львівщині : для настоянок і меблів

15:33 26 листопада 2021 р.

Фото до новини

Cадівник зі Львівщини Михайло Костюк плекає сорокагектарну плантацію цінного чорного горіха, мікоризованого білим трюфелем.

У планах садівника — розвести свиней, які шукали би трюфельні гриби так, як у французькому П’ємонті. Про це повідомляє Агроцентр, пише Dailylviv.com

Михайло Костюк народився і живе з родиною у селі Банюнин, що за 30 кілометрів від Львова. Садівництвом почав цікавитися ще у 1996-му, у 19-річному віці. У 2004-му власними саджанцями засадив 10 гектарів яблуневого саду вперемішку з грецьким горіхом, з яких створив так звану захисну смугу.

Має, певне, найбільшу в Україні плантацію чорного горіха площею понад 40 гектарів. Перейшов саме на цю культуру, бо вважає її найперспективнішою.

«Уже з першого року можна отримувати прибутки — з листя виготовляти настоянки і фіточаї, корисні для посилення імунітету. Надалі настоянки почав робити і з плодів», — каже садівник.

Цінна в чорного горіха й деревина, яку використовують, зокрема, в оздобленні дорогих автівок та яхт, під час виготовлення меблів тощо.

Плантацію Михайла у Банюнині знають не лише в Україні. Були тут італійці, молдовани, французи.

9 садівникам зі 180 дадуть 3,2 млн грн: ЛОДА забула назвати їх поіменно

На Львівщині заклали понад 600 гектарів нових садів

24 млн грн компенсацій отримають садівники на Львівщині. Найбільше - за будівництво холодильників

Сімейне фермерство на Львівщині: допомога від влади

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів