На Івана Купала у Львові обіцяють негоду

13:06 6 липня 2021 р.

Фото до новини

Львівський регіональний центр з гідрометеорології застерігає, що завтра, 7 липня, по місту Львову вночі та вранці буде туман, видимістю 200 – 500 м, вдень гроза.

Як нагадують в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, під час грози не можна ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – відмінний провідник струму, пише Dailylviv.

«Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, але якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся у магазини, під’їзд тощо. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає у найвищі з них – дуби, тополі, сосни. Також під час грози небезпечно розмовляти по мобільному телефону – його найкраще вимкнути», - застерігають в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Довідка

У ніч з 6 на 7 липня відзначається свято Івана Купала. За народним повір’ям у цю ніч на папороті розцвітає магічна вогняна квітка щастя, яка відкриває двері всім можливостям.

Свято Івана Купала вважається магічним періодом, коли рослини набирають цілющих і магічних властивостей.

Міфічна квітка папороті, за повір’ям, дозволяє тому, хто знайде, отримати скарби, зачарувати найкращу дівчину, мати найвкращий урожай. Але сміливцям, які відправляються на її пошуки, треба бути готовими до підступів нечисті, які її охороняють.

Традиційно на Івана Купала влаштовують стрибки через багаття, плетуть вінки, водять хороводи, обливаються джерелицею.

 Особливе дійство відбувається із настанням сутінків — починаються стрибки через багаття. З цим пов'язано кілька прикмет та вірувань:

► що вище стрибне людина, то щасливіша та здоровіша буде наступного року;
► жінки вірили, що стрибки через багаття на Івана Купала допоможуть позбутися безпліддя;
► не можна стрибати в парі, з іншим партнером — до чвар та розлуки;
► розвернути ногою вогонь на Івана Купала — в родині будуть негаразди;
► зашпортатися, стрибаючи через багаття, — до хвороби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів