Депутати Львівської міськради підтримали проект створення заказника «Білогорща»

13:48 26 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

На засіданні комісії екології та природокористування ЛМР підтримали проект ухвали «Про надання згоди про створення об’єкта природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Автор проекту Наталія Кузьма розповіла: «У Львові може бути прецедент –  створення ландшафтного заказника обласного значення в межах міста. На цей час підготовлена перша ухвала про надання згоди на створення заказника. Він «зачіпає» землі Зимної Води, і ми чекаємо відповіді від Зимноводської сільської ради. У зв’язку з цим, карта заказника підкориговувалась. І зараз уже є остаточна ухвала, згідно з якою депутати повинні підтримати створення заказника на території, що належить місту Львову.

Наталія Кузьма додала: «Ще чекаємо такого голосування у Зимній Воді. Фінальним має бути голосування в обласній раді. І таким чином, матимемо прецедент – створення заказника в межах міста».

Натомість голова комісії Ірина Оршак зазначила: «Створення дорожньої карти з реалізації проекту затримувалось через розмежування території. Із відповідною пропозицією на комісію звернулась пані Наталя, після чого на пленарному засіданні я оголосила депутатський запит про створення заказника. Паралельно Наталя Кузьма подала петицію і тривало голосування. Після підтримання депутатами петиції, розроблялась дорожня карта».

Ірина Оршак доповнила: «Звичайно, були різні перипетії і незрозумілі моменти, що стосувались розмежування території, не встановлені чітко межі Львова. Але в генплані вдалось таки окреслити межі заказника. Отож, це буде земля природозаповідного фонду, де є унікальні рослини, тварини, птахи площею – 58,8 га».

Крім цього, на комісії розглянули Програму підтримки, допомоги постраждалим диким, екзотичним тваринам і птахам  у Львові на 2019-2022 роки. Ірина Оршак зазначила: «Ця програма дозволить надавати фахову допомогу тваринам і птахам, що перебувають в еколого-натуралістичному центрі, яких приносять люди впродовж року. Це включає медичну допомогу та їх утримання. Що дуже добре, програма передбачає просвітницькі заходи, також рішенням комісії включили проведення екскурсій для дітей, щоб вони, дивлячись на тварин і птахів, розуміли, що їх треба оберігати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів