Бабачихи прогнозуватимуть у Львові початок весни

16:20 14 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

15 лютого у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі святкуватимуть День бабака.

Про це повідомили в четвер, 14 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «День бабака святкуватимуть у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі одинадцятий рік поспіль. Головними героями свята є дві бабачихи Марусі, які віщують прихід весни».

Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович поінформував: «У львів’ян свої метеорологічні пророки – бабачихи Марусі. Традиційно, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі спостерігатимемо за поведінкою бабаків, які віщують весну на свято Стрітення.
Ігор Антахович також нагадав: «Є прикмета – якщо бабак, вилізши з будиночка, побачить свою тінь (надворі буде сонячно), то весна буде пізньою. У народі цей день ще називають Зимобором, коли «зима з весною стрічається та силами міряються, кому ще панувати»

«У програмі свята – святковий виступ гуртківців центру, частування весняними «жайворонками», весняний прогноз бабачихи Марусі», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів