Штраф 700 грн за рака: у Львівській області заборонили ловити їх

12:40 1 серпня 2021 р.

Фото до новини

Ця заборона діятиме до 15 вересня. А інші заборони - постійні: ловити не більше 30-50 раків за добу, які більші за 10 см.

В Україні діє літньо-осіння заборона на вилов раків. Залежно від погодних умов період початку та закінчення заборони у деяких областях відрізняється. 

Про це повідомило Державне агентство меліорації та рибного господарства України, пише Dailylviv.

Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може продовжуватися до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих раків.

Порушення цієї заборони карається за ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн і штраф – до 680 грн. 

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. 

Заборонено вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також у Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до вилову рибалкам – 10 см.

В Івано-Франківській заборона на вилов раків триває трохи довше, аніж у Львівській, з 1 серпня до 20 вересня, а в Тернопільській, Волинській, Закарпатській і Рівненській областях - з 20 серпня до 30 вересня. 

На Львівщині рибалка витягнув з озера золотого карася, який занесений до Червоної книги

На Львівщині чоловік виловив причорноморського вирезуба з Червоної книги

Загибель риби у Добротворі: ТЕС скидає гарячу воду у водосховище

Риба не витримує: Добротвірська ТЕС заявила, що має право нагрівати воду вище 45 градусів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів