Зі Львова щогодини відправляють у Київ добровольців (відео)

22:20 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед

Біля пам'ятника Шевченку збираються повністю екіпіровані й зібрані молоді хлопці та старші чоловіки, які записуються в штабі у списки для нічної поїздки.

22 січня розпорядженням міського голови Львова Андрія Садовог завтра в Львові оголошується жалоба за невинно вбитими учасниками акцій протесту в Києві. На будівлях міста будуть вивішені прапори з траурними стрічками. До усіх закладів звертаються з проханням обмежити використання музики.

Сьогодні з 17:00 до Вірменської катедри  львів'яни приносять свічки та лампадки  у пам'ять загиблого в Києві мітингувальника вірменина Сергія Ніґояна. За розпорядженням Митрополита Львівського владики Ігоря, у всіх храмах Львова щогодини протягом 5-15 хвилин битимуть в дзвони.

У прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ повідомляють: «Також протягом цього часу в храмах священослужителями служитимуться молебні за проведення мирних переговорів. Згідно наступного доручення ієрарха, після кожного Богослужіння в храмах Львівської архиєпархії УГКЦ вірні молитимуться Отче наш, Богородице Діво і Слава Отцю за мир і спокій в нашій державі».

Лампадки поставили і біля Львівської міської ради, біля пам'ятника Шевченкові на Євромайдані. Щохвилини люди приносять нові лампадки та моляться за упокій вбитих. А завтра о 18:00 відбудеться літургія в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та спільна молитва за вирішення ситуації в країні.

Натомість на львівському Євромайдані збираються люди. Щопівгодини ведучий оголошує, що є вільний транспорт чи окремі місця в автобусах та автомобілях, які їдуть у Київ. Біля пам'ятника Шевченкові зібралися повністю екіпіровані та зібрані молоді хлопці та старші чоловіки. Вони записуються у штабі в списки для нічної поїздки в Київ.

24-річний львів'янин Андрій запевняв кореспондента «Gazeta.ua»: «Я налаштований рішуче. Я їду вперше в Київ, раніше усім казав, що як тільки закінчаться танці та колядки на майдані і почнуться реальні дії – тоді поїду. Тепер стримую слово. Якщо чесно, то мені дуже страшно, але я потім жалкуватиму і не пробачу собі, якщо нічого не зміниться і все буде марно».

У соцмережах львів'яни пропонують безкоштовно подарувати лижні маски, каски, щити для бойових рольових ігор, теплий одяг для тих, хто їде в Київ.

Про це повідомляє сьогодні, 22 січня, «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», віче у Львові закликало вирушати до Києва, львів’яни масово їдуть до столиці, а також продовжать блокування силовиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів