Народне віче у Львові закликало вирушати до Києва (відео)

13:12 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Планується також утворити організовані групи, які будуть діяти оперативно і швидко поширювати інформацію.


Відео: Дивись Інфо

На народному віче, скликаному сьогодні, 22 січня, під будівлею міськради активістами громадської організації «Свої» для обговорення загальноміського страйку, стверджували, що під словом «страйк» розуміють самоорганізовану роботу мешканців Львова і не мають на увазі те, що міська господарка повинна припиняти свою діяльність. Активісти вважають, що львів’яни погано поінформовані та не організовані, і тому не можуть злагоджено діяти.

Зокрема, громадський активіст Софія Федина запевняла: «Страйк у Львові має набувати нових форм. Простим блокуванням чи зупинкою роботи ми ситуацію в Києві не змінимо. Отже, перш за все, просимо всіх пильнувати стратегічні місця біля військових частин». 

Пріоритетними завданням учасники народному віча вважають відправку чоловіків до Києва. А на місцях планується утворити організовані групи, які будуть діяти оперативно і швидко поширювати інформацію.

Такими групами можуть стати об’єднання професійні, сусідські та дружні. Потрібно, щоб люди, які входять до одної групи, були добре між собою знайомі, взаємодовіряли один одному для уникнення ситуацій злиття інформації.

Система взаємодій таких груп буде полягати в наступному: стається певна подія, хтось її фіксує, повідомляє своїм десятьом знайомим. Ці десять знайомих – своїм десятьом і так далі.

Таким чином, на думку активістів, мешканці будуть швидко отримувати інформацію. В таких групах будуть визначатися десятники і сотники для того, щоб координувати подальшу злагоджену роботу львівської громади у разі виникнення непередбачуваних ситуацій.

Активіст ГО «Свої» Віталій Ковтун наголошує, що зараз потрібно зосереджуватись на трьох речах: самоорганізація, координація та мобілізація. Всі бажаючі можуть зареєструватися у офісі ГО «Свої» по вулиці Гнатюка, 17.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів