Зеленський звернувся до громадян Білорусі

23:31 26 червня 2022 р.

Фото до новини

У сьогоднішньому зверненні президент України Володимира Зеленського згадав, що усіх білорусів російське керівництво хоче втягнути у війну і посіяти ненависть між ними та українцями.

Цю частину свого звернення Володимир Зеленський виголосив російскою мовою, пише Dailylviv.com.

"І окремо хочу звернутись сьогодні до громадян Білорусі. До людей – і цивільних, і у погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці. У Кремлі за вас уже все вирішили – ваші життя нічого для них не варті. Але ви не раби та не гарматне м'ясо. Ви не повинні вмирати. І ви в змозі не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі.

Я знаю, що народ Білорусі підтримує Україну, вони підтримують нас, точно нас, а не війну. І саме тому вас – усіх білорусів – російське керівництво і хоче втягнути у війну, хоче посіяти ненависть між нами.

Від простих людей Білорусі зараз дуже багато залежить. І я знаю, що ви можете не брати участь у цій війні. Ваші життя належать лише вам, а не комусь у Кремлі.

Україна захищатиметься від ударів з будь-яких напрямків і з будь-якого зброї. Я впевнений, ми вистоїмо і повернемо все своє. Але будь-яка людина, просто нормальна людина в будь-якій державі, зокрема в Білорусі, може зробити свій внесок у захист життя".

У Білорусі йде підготовка російських диверсійно-розвідувальних груп

З білорусі масовано запускають ракети по Україні, - Беларускі Гаюн

Білорусь закрила повітряний простір на півдні до 8 липня

Лукашенко припускає, що Білорусі доведеться воювати за Західну Україну

Чому у 15 районах Гомельської і Брестської областей Білорусі діють заборона чи обмеження на відвідування лісів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів