Зеленський - найвпливовіша людина року Європи за версією Politico

14:57 27 листопада 2023 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський очолив список 28 найвпливовіших людей Європи, який щороку складає видання Politico.

Про це інформує сайт Президента Україн, пише DailyLviv.com.

У статті, присвяченій Президенту Української держави, наголошується, що сьогодні Європа не лише довіряє Володимиру Зеленському, а й захоплюється ним і наслідує його приклад.

«Те, що зробив Зеленський, – це переконав решту Європи, що її майбутнє пов’язане з Україною. У цю думку мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. Його навички спілкування виявилися ключовими. Його риторика різко висвітлює зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліна та Парижа – в те, що Москва може бути партнером», – зазначає Politico.

Читайте також: США та Німеччина мають намір змусити Зеленського піти на перемовини з Росією

Крім того, відзначається, що Президент України вміло використовує соціальні й традиційній медіа, зокрема ЗМІ, та західні культурні інституції, щоб переконати лідерів країн Заходу та громадськість у тому, що його боротьба є також і їхньою боротьбою.

«Це дає йому повноваження змусити Європу робити те, що він хоче. Якщо він хоче зброї, він її отримує, навіть якщо це означає скасування давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо він хоче санкцій, він їх отримує», – йдеться у публікації.

Наголошується, що завдяки Володимиру Зеленському Україна досягла значного прогресу на шляху до членства у Європейському Союзі.

Читайте також: Маск називав Зеленського м’ясником

Президент України у відеовиступі на урочистій церемонії оголошення списку Politico 28 подякував виданню й акцентував, що цю відзнаку отримали всі українці.

«Лідер може бути по-справжньому впливовим лише тоді, коли він чи вона представляє не одного себе, а спільну волю, спільну мрію, спільну мету його народу. Так ми живемо в Україні. Ми максимально об'єднані й тому максимально міцні. Ми зосереджені на захисті нашої незалежності й тому досягаємо своїх цілей», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні у важких боях, ціною багатьох життів українці виборюють свободу для всіх у Європі.

«Для мене честь представляти всіх цих людей, усіх українців, і спрямовувати нашу спільну волю заради спільної мрії, заради спільної мети. Заради перемоги України в цій війні. Заради відбудови України. Заради повноцінного приєднання України до спільноти європейських народів – до нашого з вами Європейського Союзу», – наголосив Президент.

«Вірю, що й наступного року українці будуть найвпливовішими. Але вже в мирі», – додав Президент.

У категорії діячів (doer) на першому місці – міністр економіки Німеччини Роберт Габек, якого журналісти назвали "справжнім канцлером", стверджуючи, що його роль у санкціях проти РФ значно вагоміша, ніж у канцлера Олафа Шольца.

У категорії "мрійників" першою стала колишня прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зламала "фінляндинізацію" та привела країну до НАТО. 

Довідка.

У рейтингу є три категорії: виконавець, мрійник та руйнівник, а також номінація найвпливовішої людини. Саме її здобув Зеленський. 

"Руйнівником" номер один назвали прем'єрку Італії Джорджу Мелоні, підписавши її як "дуче" – так називали фашистського лідера Беніто Муссоліні. До цієї негативної категорії також увійшли угорський прем'єр Віктор Орбан, лідер лейбористської партії Британії Кеір Стармер, та, серед інших, російський міністр закордонних справ Лавров. держави.

У категорії діячів (doer) на першому місці – міністр економіки Німеччини Роберт Габек, якого журналісти назвали "справжнім канцлером", стверджуючи, що його роль у санкціях проти РФ значно вагоміша, ніж у канцлера Олафа Шольца.

У категорії "мрійників" першою стала колишня прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зламала "фінляндинізацію" та привела країну до НАТО. 

Нагадаємо, на цьогорічну Нобелівську премію миру номіновано захисниць прав жінок з Ірану та Афганістану, кліматичних активістів, НАТО та президента України Володимира Зеленського.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів