Зеленський хоче від Байдена Голлівуду і Діснейленду в Україні. І безвізу - для підприємців

13:28 20 грудня 2020 р.

Фото до новини

Для цього Володимир Зеленський має намір запросити новообраного президента США Джо Байдена з візитом в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю для The New York Times, пише DailyLviv.

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до американської аудиторії, заявив про свої побажання на період каденції новообраного президента США Джо Байдена:

"Я хочу, щоб наші плани зі США, насамперед економічні, були реалізовані під час моєї каденції і каденції нового Президента США. Перш за все, я хотів би запросити його до України. Мені здається, це дуже важливо, тому що Президента стратегічного партнера в нашій країні дуже чекають.

Стосовно економічних речей, звичайно ж, я хотів би, щоб американський бізнес потужно зайшов в Україну. Я хотів би, щоб ми відчули інвесторів, і ми готові допомагати. Я особисто готовий допомагати, з мене, як кажуть у нас, корона не впаде. Я готовий говорити з будь-якими інвесторами. Всіма: в енергетику, у фінансовий сектор, в напрямок сільського господарства. Плюс, в IT дуже хотілося б якихось речей, які вже є у Сполучених Штатах Америки, щоб вони з'явилися в Україні як символи.

Дуже хотів би, щоб, крім тих фундаментальних речей у промисловості, в машинобудуванні, ми просунулися з точки зору наших відносин у туризмі, з точки зору безвізового режиму зі США, щоб наші люди могли спокійно їздити – хоча б ті, які чудово працюють в Україні, Сполучених Штатах і мають спільні компанії, спільні бізнеси. Почати хоча б із цього. Мені здається, це відкрило б двері для поліпшення наших відносин. Я хотів би побудувати Голлівуд в Україні, я вважаю, що це круто. У Європі є дуже непогані (майданчики. – Ред.) – у Празі, в Угорщині. Україна, повірте мені, багата, щоб тут був такий майданчик. Ми для цього проголосували закон про рібейти. Я думаю, тут місце для інвестицій, рекламні та інші зйомки – теж гарний напрямок. Я хотів би, щоб в Україні з'явився Діснейленд. Дуже хотів би. Я справді вважаю, що наші діти заслуговують цього, а от дозволити собі летіти до Сполучених Штатів Америки або в Париж можуть далеко не всі. Мені здається, що планів багато".

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий ще в липні 2020 року публічно заявив, що у Брюховичах поблизу Львова є намір збудувати парк розваг а-ля Europa Park в Німеччині. "Місто під це готове випускати облігації, щоб увійти в цей бізнес хоча б на 10%. Якщо такий парк зробити, то ви і ми завжди будемо мати туристів з сусідніх держав та всієї України",- сказав Андрій Садовий. Європа-Парк у Німеччині — другий за відвідуваністю парк розваг у Європі після Діснейленду в Парижі.

Міністра освіти-плагіатора захотіли звільнити на другий день після призначення

Замість Вифлеємського вогню - Кремлівський: в Офісі Президента не відрізняють пластунів від піонерів

Українські військовики у 2021 році вісім разів навчатимуться воювати за стандартами НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів