Міністра освіти-плагіатора захотіли звільнити на другий день після призначення

19:37 19 грудня 2020 р.

Фото до новини

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки України.

Картка документа №4525 з'явилася на сайті парламенту, пише DailyLviv. Автораи постанови - народні депутати фракцій "Голос" і "Європейська солідарність". Серед них є і львів'яни - Наталія Піпа, Ярослав Рущишин, Олег Синютка та ексльвів'яни - Володимир В'ятрович і Микола Княжицький.  Тексту постанови ще немає.

Хоча 16 грудня профільний комітет з питань науки вдруге не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета, 17 грудня Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки України. На цьому наполіг Президент Володимир Зеленський.

Представники обох фракцій заявили про намір звернутися до суду з оскарженням призначення Шкарлета на посаду.

Шкарлету дорікають тим, що багато його наукових робіт містять плагіат. Також є питання щодо його зв'язків з Партією регіонів. За часів президента Януковича Шкарлет долучився до Партії регіонів, а за Порошенка - до його президентського блоку.

Ексголова МОН Анна Новосад і ексзаступниця міністра освіти Інна Совсун висловили впевненість у тому, що призначення Шкарлета лобіюють ректори вишів, які не зацікавлені в підвищенні якості вищої освіти.

Про рівень грамотності новопризначеного міністра свідчить і те, що він - як написав у біографії - "навчався на аспірантурі", а на офіційному сайті Міносвіти привітав 19 грудня школярів зі святом Миколая, пропустивши букву "л" у своєму прізвищі. 

Вступник до вишу наступного року з кваліфікованим електронним підписом уникне черг, але не подасть більше 30 заяв

Новий рік на Львівщині учням рекомендують зустріти за навчанням

Як дітям українських мігрантів у Європі здобути рідну загальну середню освіту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів