"Зелені чоловічки" Путіна рушили до Мінська

22:19 20 серпня 2020 р.

Фото до новини

Російські гвардійці прибувають у Білорусь літаками і вантажівками.

"Зелені чоловічки" Кремля направляються в Білорусь, - стверджує німецький таблоїд Bild. - Відповідні повідомлення білоруських ЗМІ підтвердили виданню кілька джерел в Берліні і Москві. Згідно з ними, російські військово-повітряні сили організовують військові перельоти між Москвою і Мінськом. На борту: відомі побиттям людей бійці "Росгвардіі" і ОМОНу, а також інші спецпідрозділи російського міністерства внутрішніх справ.

За запитом білоруського міністра внутрішніх справ як мінімум один кремлівський літак типу Іл-76 у неділю літав з російського військового аеропорту Чкаловський під Москвою в білоруський військовий аеропорт Мачуліщі під Мінськом. На борту: три тонни вантажу і десятки росгвардійців.

Такий політ був запланований і на вівторок, пише видання. З Москви до Мінська знову планувалося доставити персонал і майно Росгвардії. За інформацією Bild, запит включав військовий літак, 155 росгвардійців і знову 3 тонни вантажу.

Генштаб Білорусі відмовив російському літаку в доступі до повітряного простору країни. Інформація про це просочилася в інтернет. Інсайдери оцінюють це як прояв всередині режиму Лукашенка опору російському вторгненню, фактично запрошеному диктатором.

Але не тільки дані про польоти свідчать про російське втручання, - зазначає видання. За інформацією Bild, бази ОМОНу в Санкт-Петербурзі і Москві "практично спорожніли". Сотні військових формувань російського міністерства внутрішніх справ нібито не видно там вже впродовж декількох днів. Зникли і їхні вантажівки та спецтехніка.

Уже минулої неділі цілі колони вантажівок російського МВС були помічені на автотрасі в напрямку Білорусі в Смоленській області. Примітно, що з вантажівок і автобусів були видалені всі написи і позначення.

Те, що відбувається нагадує про "зелених чоловічків" Кремля, які навесні 2014 року раптово опинилися в українському Криму та Донбасі і взяли їх під свій контроль. Лише через роки президент Путін визнав, що замасковані люди в Криму були російськими солдатами, - зазначає Bild.

А ЄС не хоче російського вторгнення до Білорусі.

ЄС радиться щодо кризової ситуації у Білорусі.

Тіхановська запропонувала Лукашенку обговорити умови передання влади у Білорусі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів