Завтра ВО «Майдан» презентуватиме свій статут, – Парубій (відео)

23:59 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: svoboda.org

Тим часом Тимошенко закликала не перетворювати це Всеукраїнське об’єднання на місце «модної тусовки».


Відео: 5 канал

Комендант Євромайдану Андрій Парубій повідомив у середу на брифінгу в Штабі національного спротиву за підсумками засідання Ради Всеукраїнського об’єднання «Майдан», що його робоча група працює над остаточним варіантом проекту статуту організації та презентує його вже завтра. За словами Парубія, наразі підготовлено проект статуту та створена робоча група, яка завтра запропонує узгоджений варіант.

Зокрема проектом статуту не передбачений інститут співголів ВО «Майдан». «Є три ланки прийняття рішень: загальні збори; Рада, обрана на Майдані; та Президія», – повідомив Парубій.

Своєю чергою, зазначив він, президія складатиметься з сімох чоловік: трьох – від політичних партій, одного – від студентства, одного – від моральних авторитетів та двох – від громадських організацій. Персональний склад президії буде оголошено завтра. Також, за словами Андрія Парубія, статутом передбачено створення обласних та районних осередків ВО »Майдан» та будуть створені комісії по окремим напрямкам діяльності.

Про це повідомляють сьогодні, 25 грудня, «Українські Національні Новини». Також «УНН» інформують у середу, що Юлія Тимошенко закликала не перетворювати Майдан на місце «модної тусовки» «Якщо ми – народ, якщо ми віримо в свої сили, якщо ми маємо гідність, якщо ми ще не зламалися і не збираємося здаватися – повставайте та дійте, а не перетворюйте Майдан в місце модної тусовки», – наголосила екс-прем’єр у своєму листі, який зачитав її захисник Сергій Власенко.

«Відповідальність за зрив Євроінтеграції, за повну здачу України у рабство Кремлю, за звіряче побиття дітей на Майдані 30 листопада, за щоденні розправи з активістами Майдану, за криваве насилля над Танею Чорновол і за все, у що перетворили нашу європейську країну і життя українців, несе персонально Віктор Янукович і ніхто більше! Якщо ми – народ, якщо ми віримо в свої сили, якщо ми маємо гідність, якщо ми ще не зламалися і не збираємося здаватися – повставайте та дійте, а не перетворюйте Майдан в місце модної тусовки!», – зазначила Ю.Тимошенко. Екс-прем’єр запропонувала такі дії:

«Перше: П’ятому каналу чесних новин сьогодні припинити всю рекламу та в режимі нон-стоп повідомляти народу України про звіряче побиття Тані Чорновол, про смерть майданівця Павла Мазуренка, про жорстокі щоденні репресії проти громадських діячів по всій Україні та в постійному режимі скликати народ на 19:00 на Майдан.

Друге: прямо з Майдану треба розпочати мирну ходу в лігвище новоявленого тирана, в Межигір’я, та розташуватися там мільйонною силою з мирною вимогою оголошення негайних позачергових президентських виборів. Вам дає таке право п’ята стаття Конституції.

Третє: треба негайно на Майдані оголосити склад нової високопрофесійної високоморальної Центральної виборчої комісії та під мирним тиском мільйонного активу Майдану примусити Верховну Раду затвердити новий склад ЦВК, якому буде довіряти народ. 

Четверте: треба негайно публічно сформувати технічний, професійний, моральний перехідний Уряд України. Склад такого Уряду з широким представництвом громадськості мусить сформувати та публічно оголосити Майдан.

Під мирним тиском Майдану треба примусити Януковича та діючий деморалізований парламент затвердити та допустити до роботи цей новий український Уряд, який мусить працювати до обрання нового Президента України. Дострокові парламентські вибори зараз не на часі.

Після обрання нового Президента треба буде змінити всю центральну та місцеву владу та повністю реформувати країну. Але, якщо Янукович залишиться на посаді до 2015 року все добре та справедливе в країні буде неможливим.

П’яте: повністю скоординуйте свою роботу між громадянським суспільством та політиками, налагодьте щохвилинну комунікацію з демократичним світом та силовиками України, щоб унеможливити репресії проти мирних громадян».

«Менше слів, більше мирних, але сильних дій та вчинків!

Захищайте Україну! Для цього прийшов критичний час. Безумовно ви можете не прийняти до уваги моє звернення, але я зобов’язана зробити все, що можу, знаходячись у в’язниці», – зазначивла Ю.Тимошенко.

Як інформував «ЩЛ», Євромайдан трансформувався в Народне об'єднання «Майдан», яке вже розпочало прийом громадян у свої лави, його осередок уже формують на Львівщині, де й молодь створює єдиний рух «Євромайдан Львів», а також пропонує омолодити керівництво «Майдану» й наполягає, щоб у його раді були представлені всі сектори Євромайдану, тобто – вимагає паритетності в ній.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів