Закордонний паспорт буде дійсним ще п'ять років

22:35 21 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Якщо власник паспорту подасть заяву до закінчення строку його дії, але не раніше, ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com. 

Згідно з постановою від 18 жовтня 2022 р. № 1185 паспорт можна продовжити ще на п’ять років. 

Строк дії паспорта для виїзду за кордон з дати, що настає за датою закінчення строку його дії, продовжується на підставі заяви особи або її законного представника. 

Заява може бути подана до закінчення строку його дії, але не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.

Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення.

Заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії подається до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, посольства або консульської установи України, за місцем звернення.

Заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, особисто.

Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині, яка на час подання заяви не досягла 16 років, заява подається її законним представником.

Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині віком від 16 до 18 років заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, або її законним представником.

«Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на п’ять років з дати подання заяви про продовження строку. У разі подання заяви про продовження строку до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон строк його дії продовжується на п’ять років з дати, що настає за датою закінчення строку його дії», - йдеться в постанові.

Представництво ДП Документ розпочало оформлення паспортних документів громадянам України у Варшаві

Які паспорти будуть чинними до закінчення війни

На Львівщині видають удвічі більше закордонних паспортів

МЗС анулювало дипломатичні паспорти нардепів Васильченко, Дубневича, Камельчука, Парубія, Піпи, Синютки, Тістика (увесь список)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів