За міського голову Чернігова, який спалив на потреби дружини 200 л бензину, заступилися у Львові мери 30 міст

15:34 27 січня 2023 р.

Фото до новини

27 січня Львівський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на рішення про відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка, але засідання перенесли на 1 лютого.

Підтримати міського голову приїхали до Львова голови 30 міст, пише Dailylviv.com з посиланням на ТК міського голови Львова Андрія Садового. 

"Апеляційне засідання щодо справи про відсторонення мера Чернігова від виконання службових обов‘язків перенесено на 1 лютого.  Сьогодні до Львова приїхали близько 30 мерів великих та малих міст, щоб підтримати Владислава Атрошенка. 

Очікуємо на справедливе рішення", - написав у ТК міський голова Львова Андрій Садовий. 

"Це перший прецедент в історії України, коли громаду позбавляють очільника, якого вона обрала, за такими притягнутими за вуха підставами. Але на сьогоднішній день питання йде про кожного мера, про кожного голову громади, про кожного мешканця, з волевиявленням якого вже не рахуються. Переконаний в тому, що суд прийме правильне, зважене рішення відносно захисту самоврядування", - сказав міський голова Києва Віталій Кличко, голова Асоціації міст України.

Якщо апеляційний суд залишить рішення Яворівського суду в силі, то це  означатиме "згортання демократичних процесів" в Україні, резюмував Віталій Кличко

Нагадаємо, що у вересні 2022 року НАЗК склало протокол щодо Атрошенка про конфлікт інтересів та про корупцію. На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Атрошенко використовував службовий автомобіль в інтересах своєї сім'ї. При цьому було спалено 200 л бензину, витрати на який відшкодували з міського бюджету.

На початку грудня 2022 року Яворівський районний суд Львова визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови. Таке рішення суд ухвалив через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини.

У Львові закрили справу про найбільшу музейну крадіжку в Україні. Жоден експонат не знайшли

Доходи чиновників-тиловиків мають бути відомі народу: е-декларування повернуть

Усі нові антикорупційні органи в Україні поки що трієчники

Державна антикорупційна програма зосереджена на післявоєнній відбудові України

Про корупцію в Україні відтепер можна повідомити США

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів