Прем’єр-міністр Яценюк наполягає на негайній конституційній реформі

13:49 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kmu.gov.ua

Керівник уряду заявив у середу під час свого виступу у Верховній Раді: «Нам потрібно невідкладно провести конституційну реформу і передати людям те, що їм належить, а це влада на місцях і повноваження на місцях».

Як повідомляє сьогодні, 26 березня, «iPress.ua», Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у середу під час свого виступу у Верховній Раді, що він наполягає на негайному проведенні конституційної реформи в Україні для децентралізації влади у ній. Він наголосив із цього приводу: «Нам потрібно невідкладно провести конституційну реформу і передати людям те, що їм належить, а це влада на місцях і повноваження на місцях. наголосив прем’єр-міністр.

На думку Прем’єр-міністра, ця реформа повинна передбачати: ліквідацію обласних державних адміністрацій, створення виконавчих комітетів, позбавлення центральної влади функцій, які не їй властиві і передача цих функцій на місця. Арсеній Яценюк зазначив: «Ми скоротимо кількість центральної влади до 20%, це потрібно для проведення Конституційної реформи».

Як повідомляв «Щоденний Львів», глава російського МЗС схиляв українського здійснювати конституційні реформи, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер писав в американському журналі «Foreign Policy»: «Москва заявила, що не визнає київський уряд і результати загальнонаціональних виборів на Україні, поки не буде прийнята нова конституція. А глава МЗС Росії Лавров уточнив, що нова конституція повинна зробити Україну федеративною державою. «Це перетворить російськомовні області на «фактичний протекторат Росії, – констатує Фельгенгауер . – Контроль над ними дозволить Москві протягнути коридор у Придністров'ї. У підсумку частини «федеративної України», можливо, приєднаються до РФ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів