Глава російського МЗС схиляв українського здійснювати конституційні реформи (відео)

21:43 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comMID_RF

Керівник зовнішньополітичного відомства РФ уперше зустрівся в понеділок зі своїм новим київським колегою за посадою.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 24 березня, російська інформагенція «РИА Новости», на зустрічі з виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею глава МЗС РФ Сєргєй Лавров переконував його у «необхідності конституційних реформ в Україні» й «виклав своє бачення завдань, які Київ повинен здійснити для налагодження діалогу в Україні», заявивши:

«Нав'язати це українським діячам ми не можемо, але це наша оцінка ситуації, яка там склалася. Без цього дуже важко буде подолати глибокий внутрішньоукраїнську кризу. І про це я говорив з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, який попросив про зустріч. Ми виклали йому, як ми б бачили ті кроки, які повинні зробити призначені Верховною Радою керівники для того, щоб налагодити, нарешті, нормальний загальнонаціональний діалог».

Натомість «Reuters» інформував у понеділок, що прем'єр-міністр РФ Дмітрій Медведєв заявив про «готовність Росії прямі переговори з Україною» у контексті проблеми постачання Криму електроенегією та водою. Керівник російського уряду повідомив: «Це питання має бути вирішено в рамках міжнародних переговорів. Нам потрібно вибрати найкращий спосіб постачання півострова».

Медведєв також заявив, що « Росія може співпрацювати з цього питання з Україною», й наголосив, що близько 80% електроенергії, 85% води та значну частину газу Крим отримує від України».

Як повідомляв «Щоденний Львів», 23 березня частина населених пунктів Криму була без електрики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів