Влада сформувала «групу з урегулювання ситуації в Україні»

11:41 20 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Вона очікує на відповідь опозиції щодо її участі в переговорах.

Нардеп від фракції «Партії регіонів» Ганна Герман повідомила в понеділок агентству «Інтерфакс-Україна»: «Розпочала роботу група, створена для врегулювання, під керівництвом Андрія Клюєва (секретар РНБО. – «ІФ»). До складу групи ввійшли міністр юстиції Олена Лукаш і Андрій Портнов (радник президента. – «ІФ»; на фото – зліва. – «ЩЛ»). Група вже запропонувала опозиції зустрітися в другій половині дня і щоб опозиція визначила тих, хто представлятиме її. І готова (група. – «ІФ») до переговорів з урегулювання ситуації в країні».

Відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна», чи братиме президент України Віктор Янукович участь у зустрічі з представниками опозиції, Г.Герман зазначила, що це буде перша зустріч, і вона відбудеться без участі глави держави. Повідомляючи про це, «Інтерфакс-Україна» додає:

«19 січня після народного віча частина протестувальників рушила до урядового кварталу, проте шлях їм перегородив заслін правоохоронців. Після цього виникли сутички радикально налаштованих людей із правоохоронцями, які тривають уже понад 16 годин.

Після невдалої спроби зупинити людей лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив, що вирушає на зустріч із президентом України Віктором Януковичем до його резиденції Межигір'я (Київська обл.). Після зустрічі з В.Януковичем В.Кличко заявив, що президент пообіцяв у понеділок уранці створити комісію з представників Адміністрації президента, Кабінету Міністрів і представників опозиції, яка займатиметься вирішенням кризової ситуації в країні. Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко повідомив про те, що В.Янукович дав обіцянку зустрітися з лідерами опозиції в понеділок, 20 січня».

Яке інформував «Щоденний Львів», упродовж ночі в Києві відбувалися сутички, протистояння в столиці триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів