Віра в Збройні Сили України, у свою сім'ю та близьких - головне для опитаних

15:30 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Українці сказали, що допомагає їм зберігати стійкість під час війни з росією.

За результатами соціологічного дослідження групи "Рейтинг", пише Dailylviv.com, 67% опитаних вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку, 18% – протилежної думки, ще 15% – не змогли оцінити. Хоча у всіх регіонах та серед усіх вікових і майнових груп продовжує домінувати оцінка напрямку як правильного, є певні відмінності. Дещо нижчі оцінки відносно середніх є серед мешканців південних та східних регіонів, жителів сіл, представників середньої вікової групи та найбідніших. 

Віра в Збройні Сили України (86%) та сім’я і близькі (61%) – основні фактори, що допомагають опитаним зберігати стійкість під час війни з росією. Третина зазначили, що таким фактором є щоденна праця (31%), до чверті – віра у державу, релігія, чи віра у Бога. По 12% зазначили, що сприяють їхній стійкості, участь у волонтерстві та зборах коштів, а також міжнародна допомога.

Більшість опитаних (58%) зазначили, що задля перемоги готові терпіти труднощі через війну кілька років. 11% зазначили, що готові потерпіти близько року, 12% – кілька місяців. Не готові терпіти труднощі – 11% опитаних, найбільше таких – серед бідних прошарків населення (23%).

Українці найбільше довіряють своїм близьким, які воюють на фронті, - опитування

Більшість опитаних впевнені, що Україна відіб'є напад Росії

Важко стріляти в росіянина-окупанта, якщо шкодуєш за розпадом СРСР - опитування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів