Відважні українські війська проривають міцно укріплені рубежі російської армії, - Остін на засіданні Рамштайн

14:33 19 вересня 2023 р.

Фото до новини

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що контрнаступ України, який триває кілька місяців, стабільно просувається вперед.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Відважні українські війська проривають міцно укріплені рубежі російської арміїї", - сказав Остін у вівторок на засіданні Контактної групи з оборони України, блоку з 54 країн, які надають військову підтримку Києву.

Остін тиснув на інших представників на зустрічі, яка проходить на авіабазі Рамштайн у Німеччині, щоб вони продовжували пропонувати Україні допомогу у сфері безпеки. Він зазначив, що бойові здобутки України «залежать від вирішальних можливостей, які надають учасники цієї контактної групи».

Наразі Україні надано понад 76 мільярдів доларів прямої допомоги у сфері безпеки, сказав Остін. Водночас він додав, що Україні й надалі потрібні системи ППО.

"Протиповітряна оборона рятує життя. Тому я закликаю цю групу продовжувати поглиблювати наземну протиповітряну оборону України", - сказав він. «Наша спільна відданість буде життєво важливою під час поточних битв — і на довгому шляху попереду».

Атаки на зерно: Остін заявив, що атаки Росії на зернову інфраструктуру України безпосередньо загрожують глобальній продовольчій безпеці.

Москва націлена на українську інфраструктуру з липня, коли вона вийшла з угоди, яка дозволяла українським кораблям обходити російську блокаду українських чорноморських портів і безпечно йти водним шляхом до турецької протоки Босфор, щоб дістатися до світових ринків.

Остін стверджував, що Кремль знищив «щонайменше 280 000 тонн зерна. Цього достатньо, щоб прогодувати 10,5 мільйонів людей протягом року».

«Що більше Росія затягує свою війну, тим більш явною стає її жорстокість. Напади Росії вийшли далеко за межі поля бою та завдали незліченних людських страждань», – сказав Остін. «Історія покаже всю безглуздість безрозсудного, жорстокого та неспровокованого вторгнення Путіна до його мирного сусіда».

Зеленський прибув у Нью-Йорк: куди поїхав

Якщо Зеленський і українці перестануть воювати, їхня країна перестане існувати, - Столтенберг

Контрнаступ йде швидше, ніж запроваджують нові санкції, - Зеленський

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів