Відступ російських десантників під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони МВС РФ, – радник (відео)

22:32 2 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив у понеділок: «При наступі терористів на Вуглегірськ зафіксовано факт, коли солдати дивізії внутрішніх військ МВС РФ імені Дзержинського ставила «заградотряди», щоб зупинити переляканих, втікаючих ульянівських десантників і повернути їх на передову».


Відео: «5 канал»

«Кремль задіяв на Дебальцівському напрямку: близько 4000 бойовиків та солдат і офіцерів елітних частин російської армії, понад 30 танків, близько 80 бронемашин різного типу, 50 РСЗВ («Град», «Ураган»), ствольноі артилерії і САУ. Попри все, тотальний наступ російських варварів на Дебальцеве захлинувся і потерпів фіаско!!!».

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив сьогодні, 2 лютого:

«Упродовж останніх восьми діб у районі Дебальцівськоі дуги відбулися безпрецедентні за своєю сутністю звірячі атаки російсько-терористичних військ на нашу територію. Генерали ГШ ЗС РФ (генерального штабу збройних сил Російської Федерації. – «ЩЛ») кинули сюди все, що могли.

Кремль задіяв на Дебальцівському напрямку: близько 4000 бойовиків та солдат і офіцерів елітних частин російської армії, понад 30 танків, близько 80 бронемашин різного типу, 50 РСЗВ ( «Град», «Ураган»), ствольноі артилерії і САУ. Агресор безперервно здійснював щоденні масштабні обстріли житлових кварталів. Під час цих кривавих терористичних актів загинули десятки мирних громадян, діти...

Попри все, тотальний наступ російських варварів на Дебальцеве захлинувся і потерпів фіаско!!! Сили АТО, вперше в історії, провели успішну оборонну операцію на широкому фронті. Нам вдалося не тільки вщент розбити ворога, а й зберегти цілісність оборони, виконавши бойові задачі. 

Наразі морги і лікарні на підконтрольних бойовикам територіях, переповнені сотнями трупів і поранених російських військовослужбовців та найманців. При наступі терористів на Вуглегірськ, було зафіксовано факт, коли солдати дивізії внутрішніх військ МВС РФ (НКВД ) імені Дзержинського  в народі це – каральна дивізія залізного Фелікса), як під час 2-і світової, ставила «заградотряди», щоб зупинити переляканих, втікаючих ульянівських десантників і повернути їх на передову!!! Наразі, у Вуглегірську тривають позиційні протистояння.

При цьому, українська артилерія здійснює вогневий контроль входу і виходу з міста.  Наші «Боги війни» – на висоті!

Щира вдячність усім бійцям ЗСУ, Нацгвардіі та підрозділів МВС за проявлену мужність і героїзм! Настрій наших бійців на передовій бадьорий і переможний! Патріотизм на найвищому рівні!

Путінські варвари не пройдуть! Ми разом і ми переможемо! Слава Україні!».

Зорян Шкіряк написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Руслан Ярмолюк розповів сьогодні, 2 лютого:

«У Дебальцевому наразі спостерігається відносна тиша. Бойовики використовують паузу для перегрупування сил, поповнюють пошарпані у боях підрозділи людьми та технікою.

Українські військові продовжують контролювати околиці Дебальцевого. Ніякого котла немає й близько, кажуть на передовій.

Виконувати свій військовий обов'язок добровольцям і мобілізованим доводиться в нестерпних умовах. Хлопці бігають під дощем по коліна в багнюці, а вночі чергують на морозі.

«Вчора був напад. Дощ валить – нічого не видно, мокрий вийшов. Хлопці падали в болоті, дуже складно в такий дощ», – розповів боєць Дмитро Михайлишин. Попри все, атаку відбили.

«У перші дні було важкувато, зараз уже звикли. Все нормально, хлопці тримаються», – розповів один із оборонців Дебальцева. Ці люди готові воювати, але стояти під свинцевою зливою щодня, щотижня, щомісяця й так уже понад півроку – зізнаються, складно.

«Зараз дали б команду «Фас!» – усі пішли б в атаку, ніхто б не думав», – кажуть вони. І додають, що протистояння сепаратистам, на їхню думку, вже завершилося.

Більшість із місцевих, хто схотів узяти до рук зброю, вже загинули. Тепер українській армії протистоять переважно військові та найманці з РФ».

Про це повідомляється в понеділок на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1», де перед цим також повідомили:

«Замкнути так званий «дебальцевський котел» бойовикам не вдається», –повідомили в РНБО. Українська армія контратакує позиції сепаратистів.

«Дебальцеве не знаходиться в оточенні. Українські військові продовжують утримувати займані позиції. Підрозділи, які надані на допомогу нашим бійцям, які знаходяться в Дебальцевому, контратакують ворога і не дають йому закрити так званий «дебальцевський котел», – заявив речник АТО Андрій Лисенко.

Зі самого ранку Дебальцеве перебуває під обстрілом. Зі 6:00 до 9:00 бойовики стріляли по місту із важких калібрів – гаубиць та «Градів».

Обстрілів зазнала будівля міськради Дебальцевого. Бої біля міста тривають і наразі. Обстрілюють тепер переважно Чорнухине, Нікішине, Троїцьке, Вуглегірськ, Санжарівку та Нижнє Лозове.

Із Ясинуватої бойовики обстріляли Авдіївський коксохімічний завод. Упродовж ночі терористи поливали вогнем Тоненьке, Опитне і Піски під Донецьком, а також Щастя, Попасну, Станицю Луганську та Трьохізбенку на Луганщині.

За даними групи «Інформаційний спротив», у районі Дебальцевого воюють 3,5 тисячі бойовиків, у яких на озброєнні 35 танків та близько 90 броньованих машин.

Проте у штабі АТО цієї інформації не підтверджують. Там лише нагадують, що напередодні терористи зазнали величезних втрат – 180 убитих та близько 250 поранених. 

Є втрати і в українській армії – 5 бійців загинули, 30 з різними пораненнями доправлені до лікарень. Як уже повідомлялося, бойовики атакували позиції сил АТО із танками, проте отримали жорстку відсіч».

Про це також повідомляється в понеділок на сайті «Телевізійної служби новин».

Як інформував «Щоденний Львів», речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони запевнив у понеділок: «Місто Дебальцеве не знаходиться в оточенні. Українські військові продовжують утримувати займані позиції. Підрозділи, які надані на допомогу нашим бійцям, які знаходяться в Дебальцевому»; народний депутат Антон Геращенко повідомив у понеділок: «Набрав при мітингувальниках і під телекамерами начальника Донецького УМВС В'ячеслава Аброськіна і запитав: «Що відбувається у Дебальцевому?». Відповідь: «Дебальцеве наше. Оточення немає. Йдуть важкі бої під Вуглегірськом і під Чорнухиним», а в прес-центрі АТО розповіли в понеділок: «Бандити намагалися штурмувати наші позиції з допомогою танків та піхоти в районі Рідкодуба, Центрального, і двічі – Чорнухиного, але щоразу отримували жорстку відсіч і змушені були відступити, забираючи з собою вбитих та поранених».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів