Начальник Донецького УМВС запевнив: «Дебальцеве наше. Оточення немає» (відео)

18:00 2 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Народний депутат Антон Геращенко повідомив у понеділок: «Набрав при мітингувальниках і під телекамерами начальника Донецького УМВС В'ячеслава Аброськіна і запитав: «Що відбувається у Дебальцевому?». Відповідь: «Дебальцеве наше. Оточення немає. Йдуть важкі бої під Вуглегірськом і під Чорнухиним».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат Антон Геращенко повідомив повідомив сьогодні, 2 лютого: «Набрав при мітингувальниках (перед будівлею Міністерства оборони України. – «ЩЛ») і під телекамерами начальника Донецького УМВС В'ячеслава Аброськіна і запитав у лоб: «Що відбувається у Дебальцевому?». Відповідь: «Дебальцеве наше. Оточення немає. Йдуть важкі бої під Вуглегірськом і під Чорнухиним». Набрав під телекамерами помічника командира АТО і запитав, чи знаходиться 25-й батальйон територіальної оборони в оточенні. Відповідь: «Ні, не знаходиться». 

Антон Геращенко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість інтернет-видання «Gazeta.ua» передає сьогодні, 2 лютого, такі повідомлення співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитра Снєгирьова:

«Про звільнення Вуглегірська казати важко. Місто було піддане танковій атаці. Нам кажуть, що це був задум українського командування – втягнути бойовиків в оточення і знищити. Але це не відповідає дійсності.

Першу танкову атаку відбили, але коли пішла друга масована атака, то стало зрозуміло, що нам немає чим відбивати таку кількість техніки. Тому зараз ми контролюємо тільки саме передмістя, а не все місто.

Є питання до командування, яке півроку знало, що готується наступ по цьому напрямку і нічого не зробило. Збрехали і про три кордони оборони міста. Цього немає.

У Дебальцевому контролюємо тільки залізничну станцію і житлові масиви, але всі висоти біля міста вже зайняті бойовиками. Вони однозначно продовжуватимуть стискати кільце навколо міста, атакуватимуть з боку Горлівки, Алчевська і Вуглегірська.

Їм потрібна залізнична станція задля прямого підвезення боєприпасів. Тому, аби уникнути подальшого ускладнення ситуації, наші військові мають перейти у контрнаступ і збільшити плацдарм контрольованої території.

Треба наносити превентивні удари по місцях скупчення техніки бойовиків. Тим пасе, що є дані про те, де саме ця техніка розташована.

Однак вогню по бойовикам не має. Тому терористи і далі тиснутимуть. Росіяни не рахуються з втратами у живій силі і техніці».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Gazeta.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок, що після невдалого штурму Дебальцевого терористи намагаються витіснити з нього українських військових, а речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони запевнив у понеділок: «Дебальцеве не знаходиться в оточенні. Українські військові продовжують утримувати займані позиції. Підрозділи, які надані на допомогу нашим бійцям, які знаходяться в Дебальцевому, контратакують ворога і не дають можливість йому закрити дебальцівський так званий котел».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів