Верховний Суд розглядає ситуацію щодо телеканалів Козака-Медведчука

20:53 15 березня 2021 р.

Фото до новини

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду 19 березня о 10:00 продовжить розгляд одного позову харківського юриста, члена "Чугуївської правозахисної групи" Романа Лихачова щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського, яким було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування санкцій щодо трьох телеканалів.

15 березня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи № 9901/26/21 за позовом громадянина, який оскаржив Указ Президента України № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”», відповідно до якого застосовано санкції до низки телеканалів.

Про це повідомляє Dailylviv з посиланням на сайт Верховного Суду. 

Під час судового засідання було вирішено ряд клопотань,  а також заслухано пояснення сторін у справі.

Задовольняючи клопотання позивача про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи, Верховний Суд оголосив перерву.

Наступне судове засідання відбудеться 19 березня о 10:00.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти народного депутата й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака і восьми пов’язаних із ним юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZiK.

Телеканали у своїй заяві розкритикували санкції і назвали рішення влади «політичною розправою над невгодними ЗМІ». Козак називає звинувачення брехнею і відкидає їх.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, робота над цим рішенням почалася ще влітку 2020 року, і готували його «дуже ретельно». Він запевнив, що є достатньо доказів, і скасувати санкції буде надзвичайно складно.

Нацкорпус вимагатиме від Львівської облради неможливого у протидії колаборантам

Третя акція протесту проти Козака-Медведчука на Львівщині

Новий телеканал Козака-Медведчука після години супутникового і кабельного мовлення перейшов на YouTube

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів