Верховна Рада запровадила електронне посвідчення ветерана

19:20 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

Мінветеранів працює над розробкою і впровадженням Єдиного державного реєстру ветеранів війни та електронного посвідчення ветерана війни «е-посвідчення ветерана».

У вівторок, 14 грудня, Верховна Рада України на пленарному засіданні проголосувала в цілому за проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана» (реєстр.№5694). «За» проголосували 310 народних депутатів України. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com

Законопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні поняття «електронного посвідчення ветерана», а також можливість його використання громадянами України як аналога відповідного посвідчення у формі книжечки. Це стосується ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – загалом близько 1,2 млн громадян.

Як зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, Мінветеранів наразі працює над розробкою і впровадженням Єдиного державного реєстру ветеранів війни та електронного посвідчення ветерана війни «е-Посвідчення ветерана». Проте до сьогодні в законодавстві були відсутні правові підстави для автоматизованого обміну інформацією між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та деякими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

«Сьогодні український Парламент зробив важливий крок до впровадження електронного посвідчення ветерана. В державі, нарешті, буде налагоджено автоматизований інформаційний обмін між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та автоматизованими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, які є у державних органах або органах місцевого самоврядування. Україна стане ще на крок попереду у питаннях цифровізації», – наголосила Юлія Лапутіна.

Розробка та впровадження Єдиного державного реєстру ветеранів війни та електронного посвідчення ветерана є одним з пріоритетних напрямів діяльності Міністерства у справах ветеранів України у поточному році.

Верховна Рада 20 травня розгляне на вимогу Президента 8 законопроєктів

Новий голова Верховної Ради живе в квартирі, яку орендував у тещі

Депутатам Верховної Ради бракувало кнопки - сенсорної

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів