Верховна Рада призначила Генеральну прокурорку

12:27 17 березня 2020 р.

Фото до новини

На посаду Генерального прокурора сьогодні парламент призначив – за поданням Президента Володимира Зеленського – тимчасову директорку Державного бюро розслідувань.

Ірину Венедіктову підтримали 269 нардепів. Президент Володимир Зеленський 16 березня вніс до Верховної Ради постанову про призначення генеральним прокурором України Ірину Венедіктову. Відповідний документ під номером 3227 з’явився на сайті парламенту 16 березня.

На світлині - кандидатка на посаду Генерального прокурора Ірина Венедіктова слухає в сесійній залі, як народна депутатка Інна Совсун нагадує їй, що під час конкурсу на суддю Верховного Суду вона не набрала прохідного балу. Про це повідомили "Схеми"

Ірина Венедіктова була кандидаткою на посаду судді касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Утім набрала менший за мінімально допустимий бал за результатами іспиту - загалом 118,5 бала (результати анонімного письмового тестування - 73,5 бала, результати практичного завдання - 45 балів). І відтак вибула з конкурсу: http://bit.ly/3d88DDi . Цікаво, що на сайті "Чесно" не зуміли повідомити про ці результати Венедіктової без елементарних мовних помилок. 

Нагадаємо, що Юрій Луценко, Генеральний прокурор в часи президентства Петра Порошенка, взагалі не мав юридичної освіти. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів