Варшаві важко перелічити українців, які хочуть залишитися в Польщі на триваліший період

12:37 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Кількість громадян України, які мають дійсні посвідки на проживання в Польщі, перевищила 250 тисяч. Ці дані не включають осіб, які тимчасово перебувають у Польщі на основі безвізу або на підставі віз. Вони також не включають тих, у кого дозволи на тимчасове проживання, термін дії яких тимчасово продовжений через введення стану епідемії.

Кількість громадян України, які мають дійсні посвідки на проживання в Польщі, перевищила 250 тисяч, — сказав речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк. Чиновник додав, що в Польщі поселяються громадяни України, в основному молоді люди віком до 40 років, які емігрують через роботу.

Про це повідомляє Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Дані Управління у справах іноземців показують, що громадяни України перебувають у Польщі здебільшого на короткий термін на основі безвізового режиму або на підставі віз.

«Однак дедалі більше із них хочуть залишатися в країні на триваліший період. Про це свідчить зростаюча кількість заяв на отримання дозволу на проживання та група людей, які вже мають такі документи», — сказав речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк.

Він додав, що приблизно 80 відсотків громадян України мають дозвіл на тимчасове проживання, який може діяти максимум три роки. «Переважна більшість із них видаються у зв'язку з прийняттям на роботу — це приблизно 73 відсотки випадків. Наступними найпоширенішими цілями перебування в Польщі є сімейні питання — приблизно 12 відсотків та освіта — приблизно 5 відсотків», — повідомив представник Управління у справах іноземців.

Громадяни України зосереджені у воєводствах із великими містами. Найпопулярнішими воєводствами є: Мазовєцьке — 52 тисячі людей, Малопольське — 31 тис., і Великопольське — 29 тис.

За даними Управління, з понад 250 тисяч громадян України з дійсними картами перебування, приблизно 61 відсоток — це люди у віці 18 - 40 років. Діти та підлітки віком до 18 років становлять приблизно 12%, а люди за 40 років — приблизно 27%.

Управління наголошує, що наведені вище дані не включають осіб, які тимчасово перебувають у Польщі на основі безвізу або на підставі віз. Вони також не включають тих, у кого дозволи на тимчасове проживання, термін дії яких тимчасово продовжений через введення стану епідемії.

Вивезла тіло українця в ліс: поліціянти знайшли власницю нелегальної столярні в Польщі

У Польщі викрито тисячу іноземців з підробленими документами: затримано трьох українців

Більшість українців і в лютому, і в березні бачать, що Україна йде не в тому керунку

Посол Франції вшанував у Раві-Руській пам’ять французьких в'язнів (відео)

Мешканців з окупованих Росією територій Донбасу возитимуть на екскурсії на західну Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів