У Польщі викрито тисячу іноземців з підробленими документами: затримано трьох українців

14:12 9 березня 2021 р.

Фото до новини

За підробку документів та сприяння перебуванню понад тисячі іноземців на території Польщі, співробітники Прикордонної служби у місті Лудзь затримали трьох українців. Слідство проводиться під наглядом прокуратури у м. Поддембіце, - повідомив представник Прикордонної служби майор Кшиштоф Ґжех.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.

Троє українців - за даними Прикордонної служби - займалися, зокрема, забезпеченням та сприянням перебуванню іноземців на території Республіки Польща з порушенням чинного законодавства, з метою досягнення фінансових вигод. Також українці підробляли документи.

«За підрахунками, діючи таким чином, чоловіки полегшили перебування в Польщі понад тисячі іноземців», - повідомив представник Прикордонної служби.

Під час обшуків було забезпечено ряд доказів незаконного бізнесу, серед яких: електронні пристрої, дозволи та декларації, видані для іноземців, листування з воєводських управлінь, платіжні картки, документація компанії, сфальшовані медичні довідки, документація пов’язана з винесенням рішень воєводами, SIM картки, заявки на підтвердження надійних профілів, марки, що видаються різним компаніям, а також підроблену польську карту побиту.

Районна прокуратура в місті Поддембіце застосувала запобіжні заходи проти затриманих громадян України у вигляді заборони на виїзд за межі країни у поєднанні із вилученням паспорта та обов'язковою появою в поліцейському відділенні.

«Крім того, стосовно одного із затриманих комендант Прикордонного відділу в м. Лудзь порушив адміністративне провадження, щоб зобов'язати іноземця повернутися з причин національної оборони або безпеки, захисту громадської безпеки та порядку або інтересів республіки Польщі. Йому загрожує заборона на в’їзд на територію Республіки Польща та шенгенських країн на 5 років», - повідомив майор Кшиштоф Ґжех.

У Данії накрили потужну підпільну тютюнову фабрику, затримали українців і поляків

Українці у ФРН на нелегальній тютюновій фабриці обкурювали британців

У Польщі затримали 12 українців, які незаконно виробляли цигарки

Контрабанда тютюнових виробів: ліквідовано злочинну групу з 12 осіб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів