У Польщі затримали 12 українців, які незаконно виробляли цигарки

13:47 18 вересня 2020 р.

Фото до новини

На нелегальній фабриці цигарок у Любуському воєводстві затримано 12 громадян України.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Співробітники познанського відділення Центрального слідчого бюро поліції знешкодили злочинну групу, яка займалася незаконним виробництвом і торгівлею цигарками. Минулого тижня затримано 16 осіб, з яких 12 – це громадяни України. Вилучено майже 5 мільйонів 800 тисяч штук цигарок, майже 1 мільйон 700 тисяч тонн нарізаного тютюну та кількадесят піддонів з напівфабрикатами.

Також вилучено близько 1 мільйона злотих (понад 330 тисяч євро) готівкою і три автомобілі, в тому числі одну вантажівку, якою цигарки – зі знаком відомого світового бренду – вивозили з Польщі. Незаконна фабрика була розташована в господарському приміщенні. У будинку на цій же приватній ділянці проживало 13 працівників, з яких 12 – громадяни України. Проведено обшук у кільканадцяти квартирах.

Затриманих тимчасово заарештовано на 3 місяці. Як повідомлено, злочинна група діяла на території Любуського і Великопольського воєводств від листопада 2019 року. Збитки від несплати податків оцінено попередньо на 6,5 мільйона злотих (1,46 мільйона євро). Проте, встановлено, що цигарки, ймовірно, продавали за кордоном. У такому випадку збитки Державної скарбниці від несплати акцизного податку, ПДВ та митних платежів можуть сягати майже 40 мільйонів злотих (майже 9 мільйонів євро).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів