На Луганщину вдерлися ще три РСЗВ «Град», російська армія продовжує обстріл української

13:59 17 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua-ekonomist.com

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, в інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони зокрема розповів у неділю в «Зведених даних ІАЦ РНБОУ» таке:

«Із території Російської Федерації через село Дякове на територію України зайшла колона військової техніки у складі 3 систем реактивного залпового вогню «ГРАД» та направилася у напрямку смт. Нижній Нагольчик Луганської області». ІАЦ РНБОУ повідомляє й про такі факти агресії Росії проти України:

«Тривають обстріли української території з боку Російської Федерації. Так, з 15:10 до 15:40 з району російського села Новоселівка здійснено артилерійський обстріл блокпосту українських військових в районі н. п. Лужки.

В той же час з території РФ з напрямку населеного пункту Ульянівське у Росії зафіксовано ведення вогню артилерії та з установок «Град» в напрямку Амвросіївки. Вчора ввечері з території Росії, на захід від н.п. Краснодарського у Російській федерації здійснено один артилерійський залп в напрямку українського селища Старобешево, після чого в даному секторі зникли мобільний зв’язок та електропостачання. З 21:20 до 22:15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії по українському н.п. Білоярівка, що неподалік Амвросіївки.

Також були зафіксовані факти порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами. Так о 21:15 на Херсонщині зафіксовано 2 безпілотники, один з яких рухався вздовж берегової смуги, а другий з боку материкової частини України в напрямку тимчасово окупованого Криму.

Також о 21:15 неподалік Бердянська українськими військовослужбовцями зафіксовано проліт 4 безпілотників, які рухались за маршрутом Каірка-Чаплинка-Дамба-Ставки. В цей же час в районі н. п. Новопетрівка Бердянського району Херсонської області зафіксовано ще 4 безпілотники.

Два з них рухалися вздовж берегової смуги в районі н.п. Сєдове на напрямку Маріуполь – Новоазовськ, а 2 інших – в напрямку україно-російського кордону. Таким чином, за останню добу зафіксовано 10 прольотів безпілотників.

Сьогодні вранці о 05:40 над Луганською областю після успішного виконання бойового завдання був збитий український винищувач МіГ–29. Обставини цієї події та доля українського пілота наразі з’ясовуються.

Про це повідомляється сьогодні, 17 серпня, на сайті ІАЦ РНБОУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів