В аеропорту Донецька загинув ще один його захисник, решта вибираються з-під завалів (відео)

20:12 19 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: top.thepo.st

Радник Президента Юрій Бірюков повідомив у понеділок, що внаслідок обвалу перекриттів в головному летовищі Донеччині загинув один український військовослужбовець.


Відео: «5 канал»

Терористи під прикриттям димових шашок підірвали перекриття другого поверху Донецького аеропорту. Внаслідок обвалу один український військовослужбовець загинув, кілька кіборгів зазнали поранень.

Про це повідомив радник Президента Юрій Бірюков. Цю інформацію «5 каналу» підтвердив Валерій Логінов – військовослужбовець 95-ї аеромобільної бригади.

Він також додав, що після підриву бойовики намагалися атакувати будівлю аеропорту. Але, атака була відбита. Також відомо, що до захисників прямує підкріплення.

Про це повідомляється сьогодні, 19 січня, на сайті телевізійного «5 каналу». Своєю чергою, телеканалу «112 Україна» передав у понеділок: 

«Один із захисників аеропорту в Донецьку Ярослав розповів про обстріл позицій українських військових і про обвал міжповерхового перекриття у терміналі. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Був дуже-дуже потужний вибух. Багато стін впало, йде діра між поверхами, величезна. У нас тут завал, ми видряпувалися з-під завалів», – повідомив «кіборг».

Також, за його словами, поранених виявилося дуже багато. «Цифри я вам назвати не можу, але дуже багато. У нас лікар важко поранений. У нього черепно-мозкова травма. Медик у нас травмований», – додав він.

За словами захисника аеропорту, військових обстрілювали з різних знарядь: застосовувалася артилерія, гранатомети, танки, а також використовувався газ. «Коли говорять «перемир'я» – нам забороняють стріляти. Вони вивозять своїх поранених, а нам наших поранених вивезти не дають. Зараз у нас немає такого наказу, зараз ми відстрілюється», – повідомив Ярослав і додав: «Ми запросили допомогу, але ми її ще не отримали».

Нагадаємо, сьогодні радник президента України Юрій Бірюков заявив, що в донецькому аеропорту обвалилися перекриття другого поверху. «Частина перекриття другого поверху нового терміналу впала – була підірвана сепаратистами. Уламки впали, в тому числі, і на бійців. Багато поранених», – написав Бірюков. 

Пізніше спікер АТЦ Матюхін підтвердив інформацію про знищення міжповерхового перекриття нового терміналу в аеропорту Донецька і додав, що об'єкт продовжує перебувати під контролем українських військових. Інформацію про загиблих і поранених Матюхін не коментував».

Про це повідомляється в понеділок на сайті телеканалу «112 Україна». Своєю чергою, телеканал «Еспресо.TV» передав сьогодні, 19 січня, повідомлення речника АТО Леоніда Матюхіна:

 «Сьогодні під час обстрілу бойовиків впали перекриття поверхів нового терміналу донецького аеропорту. Втім, будівля зруйнована тільки частково.

Загалом, багатьох вже давно дивувало те, як будівля тримається та ще стоїть. Судячи з цього, будівлі нового та старого терміналу були зроблені на совість.

Наразі захисники аеропорту досі перебувають там та продовжують виконувати свої бойові завдання. Бойовики не просунулись вперед».

Як інформував «Щоденний Львів», радник Президента України Юрій Бірюков повідомив у понеділок про ситуацію на головному летовищі Донеччини: «Частина перекриттів другого поверху нового терміналу звалилася – була підірвана сепаратистами. Уламки впали, в тому числі, і на бійців. Багато поранених».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів