Усі президенти та прем'єри України через газову трубу сідали на гачок рф, - Данілов

09:22 23 квітня 2022 р.

Фото до новини

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов назвав головні помилки України, що спричинили війну з Росією.

Як зазначив він в інтерв'ю для suspilne , є одна головна помилка, яка була допущена, починаючи з 1991 року,  пише Dailylviv.com.

"Головна помилка, починаючи з 91-го року, що наш сусід є нашим "другом, братом", нібито, і якимось нашим партнером. Починаючи майже з 91-го року, питання щодо нашої країни в РФ з порядку денного ніколи не сходив з високих кабінетів. Їхнє бажання нас поневолити, знищити було і раніше", - сказав Данилов.

Також він наголосив, що фундаментальними помилками України у відносинах з Росією було те, що країна-агресор з 1991 року почала корумпувати найвище керівництво України газовими та нафтовими питаннями, а також корупція у найвищих ешелонах влади.

"Усі президенти та прем'єри, які були у нас при владі, вони через так звану "газову трубу" відому сідали на гачок РФ. І це була одна з фундаментальних речей", - зазначив секретар РНБО.

Крім того, постійно відбувалася русифікація бізнесу, політики, інформаційного простору та інших питань життя України, причому відбувалося це дуже "потужно" та вкладалися "божевільні гроші".

Як приклад Данилов навів Миколаївський кораблебудівний завод, куплений росіянами і знищений. Також відбувалося і з іншими підприємствами.

"Була повна русифікація нашої країни. І якщо ми зараз не позбавимося цієї русифікації у всіх сферах нашого життя, через 10-15-20-30 років ми можемо мати таку ж війну з Росією. Не треба тут якимись мріями жити . Це для нас фундаментальне питання, питання нашого виживання, виживання нашої країни", - наголосив він.

Ударимо по Кримському мосту: як тільки буде можливість, - Данілов

Наступна країна, яку бажатиме захопити Путін, – це Литва, - секретар РНБО

Україна не має наміру просуватися на окуповані території силовим шляхом – секретар РНБО

Другою мовою в Україні має бути англійська – секретар РНБО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів