Уперше за межами ЄС: у Києві розпочалася зустріч Ради Європейського Союзу

11:31 2 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Серед тем переговорів – підготовлений Україною мирний план

У понеділок, 2 жовтня, в Києві проходить зустріч міністрів закордонних справ 27 країн-членів Європейського Союзу. Це перша виїзна зустріч міністрів за межами ЄС, яка покликана бути жестом висловлення підтримки Києву.

Про це повідомив  очільник зовнішньодипломатичного відомства України Дмитро Кулеба, пише Dailylviv.com.

«Вперше в історії за межами нинішніх кордонів ЄС. Але і в її майбутніх кордонах. Я вдячний Європейському Союзу і особисто Високому представнику Європейського Союзу Жозепу Боррелю за непохитну підтримку України з боку ЄС», — написав Дмитро Кулеба.

«Майбутнє України – в Європейському Союзі», наголосив високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ

 і політики безпеки Жозеп Боррель. Посадовець сказав, що зустріч міністрів є важливою, хоча й неформальною, і не призведе до жодних рішень.

«Це буде свого роду мозковий штурм, який ми повинні провести разом. Треба подивитися на воєнну ситуацію та обговорити те, як Європейський Союз підтримує Україну та як ми будемо продовжувати цю підтримку», – зазначив Жозеп Боррель.

Однією з тем розмов також має бути підготовлений Україною мирний план. Очільник зовнішньополітичного відомства ЄС запевнив, що Євросоюз намагається заручитися підтримкою цього плану в усьому світі.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів