Росія використовує голод як зброю - Жозеп Боррель

21:42 17 липня 2023 р.

Фото до новини

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, коментуючи рішення Кремля вийти з угоди про експорт зерна з України Чорним морем, зазначив, що рішення РФ абсолютно невиправдане, і ця країна використовує голод як зброю

Про це повідомило Польське радіо, пише  Dailylviv.com.

«Росія використовує голод як зброю», — заявив у понеділок, 17 липня, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, коментуючи рішення Кремля вийти з угоди про експорт зерна з України Чорним морем.

«Мені прикро констатувати, що сьогодні Росія відмовилася продовжити цю угоду. Це щось дуже серйозне, яке створить багато проблем для багатьох людей у ​​всьому світі. Ми, зі свого боку, зробимо все від нас залежне, щоб доставити українське зерно через наші коридори солідарності туди, де потрібно», — сказав Жозеп Боррель.

«Я мушу звинуватити Росію в цьому рішенні — абсолютно невиправданому, використовуючи голод як зброю», — додав високий представник ЄС з питань зовнішньої політики.

Зернову угоду, яка гарантує безпечний експорт зерна та добрив з України Чорним морем, уклали в липні 2022 року Україна, Росія, Туреччина та ООН.

Цю угоду вже кілька разів продовжували, але в МЗС Росії в понеділок, 17 липня, заявили, що не бачать можливості продовження цієї ініціативи. Росія заявила, що деякі її вимоги щодо експорту зерна та добрив не були виконані.

З українських портів вийшли 12 суден, попри відмову росії від зернової угоди

Росія-терорист образилася на удар по Севастопольській бухті: виходить із зернової угоди

На експорт зерна з України понад 20 держав надали близько $150 млн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів