Українці змінюють ставлення до Китаю і Туреччини, - опитування

12:37 29 червня 2023 р.

Фото до новини

Ставлення українців до найбільших країн-союзників залишається дуже позитивним.

У рамках двадцять другого загальнонаціонального опитування в умовах війни 1-2 червня 2023 року Соціологічною групою «Рейтинг» у співпраці з громадською організацією «Центр Трансатлантичного діалогу» було проведене дослідження ставлення до окремих країн. Про це пише Dailylviv.com.

Ставлення українців до найбільших країн союзників залишається дуже позитивним: 94% вважають Польщу дружньою країною, 86% вважають дружніми США, 85% - Велику Британію. 

Ставлення до Німеччини серед українців продовжує покращуватись: відсоток оцінки її як дружньої країни зріс з 65% минулого року до 80% наразі.

Натомість ставлення українців до Китаю та Туреччини у динаміці погіршується. Якщо у жовтні минулого року Китай вважали скоріше нейтральною країною (63%), наразі ця оцінка змінилась на більш нейтрально-негативну: 34% оцінили її як ворожу країну, 52% як нейтральну. 

Щодо Туреччини збільшилась оцінка її як нейтральної країни: 48% вважають її нейтральною, 40% - дружньою, тоді як минулого року оцінка її як дружньої країни (51%) була більша ніж як нейтральної (39%).

Соціологи забули запитати українців про ставлення до Ізраїлю та Ірану

Віра в Збройні Сили України, у свою сім'ю та близьких - головне для опитаних

Коли Україна переможе Росію - соціологія

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів