Український військовий літак АН-26 збито в районі Краснодона явно з території Росії, – джерело (відео, оновлено)

16:46 14 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Про це повідомило в понеділок джерело інтернет-видання «Цензор.НЕТ».


Відео: TomahawkVideo

Український військово-транспортний літак «Ан-26» був підбитий за допомогою невідомого зенітно-ракетного комплексу, що не досі не мали на своєму озброєнні терористи. Про це повідомили агенції «УНН» у штабі Антитерористичного центру.

«Наразі відомо, що літак було підбито за допомогою зенітно-ракетного комплексу. Проте це не ПЗРК чи зенітна установка, а дещо набагато серйозніше. Щось типу системи зенітного комплексу «Бук». Адже висота, на якій літак виконував зщавдання, не дозволила б простими ПЗРК чи зенітками поцілити у літак. Тому розглядається кілька версій. У тому числі й можливість того, що лвтак могли збити винищувачі сусідньої держави. Проте підкреслюємо – вся інформація перевіряється.

Досить суттєвим є питання – звідки саме було здійснено постріл. До того ж, за оперативними даними розвідки, донедавна бойовики на мали у себе такого озброєння, за допомогою якого літак можна було б збити на занчній висоті.

За попередніми даними, бойова машина відтягнулась на терниторію, що контролюється силами АТО, проте подальша доля літака та екіпажу невідома», – зазначили у штабі АТЦ.

Джерело інтернет-видання «Цензор.НЕТ» повідомило йому сьогодні, 14 липня, що в понеділок у районі прикордонного міста Краснодон на Луганщині був збитий ракетою український літак АН-26 – вже після того, як він скинув вантаж. Причому – ракетою, випущеною, ймовірно, з території РФ, оскільки він виконував політ на висоті 6200 метрів, а наявна у терористів зброя дозволяє збивати авіазасоби на висоті не більше 4 тисяч метрів. Екіпаж АН-26, який складався з п’яти осіб, встиг катапультуватися.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів