Українські військові повернуться в Україну разом з танками Leopard, - Дуда

00:07 23 лютого 2023 р.

Фото до новини

Президент Польщі Анджей Дуда заявив CNN, що сучасна зброя є ключовою для захисту України від Росії.

На запитання кореспондента CNN Крістіани Аманпур, чи це стосується навіть винищувачів, він відповів: «Якщо є така потреба, звичайно, так», пише Dailylviv.com.

Він додав: «МіГ-29 у нас ще є, українські льотчики готові ними керувати сьогодні. Питання в тому, коли українські льотчики будуть готові літати на сучасних літаках стандартів НАТО, таких як F-16, чи Mirage, чи французькі літаки, чи Eurofighter, чи будь-яка інша сучасна техніка. Це питання, коли українські пілоти будуть готові до цього. Тому що підготовка пілота набагато складніша і набагато довша [ніж підготовка танкіста]». 

Польські танки Leopard «готові до відряджання» в Україну, сказав Дуда, додавши, що українські військові наразі навчаються в Польщі керувати цими танками.

За його словами, ці українські військові будуть готові «впродовж місяця повернутися в Україну разом з танками».

Проте Польща має «серйозні проблеми» з отриманням запчастин до танків з Німеччини, додав польський лідер.

«Це не тільки у нас — ці проблеми досить поширені. Проблеми з Леопардами є і в інших країнах, тому що у німців - серйозна проблема зі забезпеченням запчастинами. Ми не розуміємо цю ситуацію, але так воно і є. Тепер наші танки «Леопард» сьогодні готові до України. У нашому навчальному центрі є українські танкісти, які навчаються на танках «Леопард», ми їх зараз готуємо, йде навчальний цикл», – сказав Дуда.

Президент Польщі нагадав про розмову з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві 23 лютого 2022 року, за день до вторгнення Росії в Україну. 

«Коли я прощався з Володимиром, Володимир сказав мені: «Анджей, я не знаю, чи ми ще побачимось». Це був дуже сильний момент, зворушливий момент. І тоді він мені сказав: «Якщо Путін думає, що він буде контролювати Україну, завойовуватиме Україну, як вони зробили з Кримом у 2014 році, то він помиляється. Ми маємо вісім років бойового досвіду і тисячі людей, які воювали на фронті. Ми будемо боротися до кінця, поки не впадемо». І ось що сталося. І вони воюють до сьогодні”, – сказав Дуда.

США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

Найважчим буде доставити американські і німецькі танки на поле битви в Україні, - NYT

Дуже добра новина: міністр закордонних справ Фінляндії про те, що США та Німеччина відправлять танки в Україну

Шольц надасть Україні танки Leopard 2, якщо Вашингтон погодить постачання Україні своїх танків Abrams

Війна триватиме доки житиме Путін, - Bloomberg

Польща не виключає нового нападу Росії на Україну з Білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів