Українські кораблі знову намагалися прорвати блокаду (відео)

18:16 23 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: chigrvk.at.ua

Про це повідомлили в неділю один із членів екіпажу тральщика «Черкаси» (на фото) й керівник медіацентру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.


Відео: БІМБА

Один із членів екіпажу тральщика «Черкаси» розповів сьогодні, 23 березня, «Українській правді», що цей український військовий корабель намагався у неділю прорвати блокаду бухти Донузлав, у якій він дислокується. За словами військового моряка, його тральщик спробував пройти поміж двох затоплених російських кораблів і «Черкасам» це майже вдалося, однак до них підійшов російський катер і вдарив йому у бік.

Після цього носова частина «Черкас» опинилася на мілині. Але військовий моряк запевнив, що екіпаж тральщика має намір й надалі робити спроби прорватися крізь блокаду, й додав, що до нього приєдналися троє моряків з корабля «Чернігів», який раніше був пришвартований до берега.

Натомість, як передає 23 березня, «Еспресо.TV», керівник медіацентру Міноборони в Криму Владислав Селезньов розповів у неділю про сьогоднішню спробу прориву через барикаду на вході в озеро Донузлав мінного тральщика «Генічеськ»: «З боку моря прорив стримував буксир ЧФ РФ, корпусом корабля додатково створюючи перепону і за допомогою двох брандспойтів створюючи водно-повітряну завісу на шляху «Генічеська». З кораблів ЧФ РФ, які стоять на вході в бухту Донузлав з боку моря, прозвучало кілька попереджувальних пострілів з автоматичної зброї. До берега під час прориву на а/м КАМАЗ пi’їхав підрозділ озброєних людей. Активних дій не вчиняли@, - повiдомив речник Мiноборони.

Своєю чергою, командир мінного тральщика «Генічеськ» старший мічман Олександр Бойчук просив передати, що під прапором України в Донузлаві залишились лише три кораблі – великий десантний корабель «Костятин Ольшанський» і тральщики «Черкаси2 та «Генічеськ». Олександр Бойчук також запевнив, що команда його корабля не зрадить свою країну і до останнього буде під прапором України.

Морякам вдалось поповнити свої запаси – ними поділились ті українські кораблі, які вже здались. Раніше тральщик «Генічеськ» не підпустили до берега, аби поповнити запаси води, а вийти у відкрите море не вдалося через перекритий затопленими суднами вихід із бухти.

На мінному тральщику «Генічеськ» знаходяться близько 20 матросів і офіцерів. Таку інформацію повідомив виданню «Новий Візит» виконувач обов’язків міського голови Генічеська Юрий Кукса, який має постійний телефонний контакт із командиром тральщика.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів