Україні загрожує вторгнення понад 80 тисяч російських військових, – РНБО (відео)

14:42 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у середу на брифінгу секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій.

Як передає сьогодні, 12 березня, кореспондент УНІАН, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій повідомив у середу на брифінгу, що Україна перебуває перед загрозою повномасштабного вторгнення на її територію. Він також конкретизував:

«На кордоні з Україною перебуває угрупування Збройних сил Російської Федерації, включаючи понад 80 тисяч особового складу, до 270 танків, бойових броньованих машин – до 180, артсистем – до 380, реактивних систем залпового вогню – до 18, бойових літаків – до 140, ударних вертольотів – до 90, бойових кораблів та катерів – до 19. Із них з Північного Поліського напрямку – до двох угрупувань загальною чисельністю до 8 тисяч особового складу, до 170 танків, до 520 бойових броньованих машин, до 120 артсистем, до 40 літаків і до 20 вертольотів. Це угрупування перебуває у безспосередній близькості до українського кордону і фактично за декілька годин переїзду до столиці України Києва».

Подібні угрупування, зауважив секретар Ради національної безпеки та оборони, «знаходяться зі Східного Слобожанського напрямку, Південного Донецького, Запорізького напрямку, на території Краснодарського краю, а також на території Придністровської Молдавської республіки». Андрій Парубій також нагадав, що Збройні сили України приведено у повну бойову готовність і вони проводять планові навчання.

Секретар РНБО додав: «Частина з них передислокована у місця проведення навчань, там, де вони найбільш швидко й оперативно можуть відповісти на ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною». Відповідаючи на запитання журналістів, Парубій зазначив, що «наші підрозділи на сьогодні розташовуються таким чином, щоб ми змогли відбити атаки з будь-якого напрямку».

Як повідомляв «Щоденний Львів», російські танки звозять до українського кордону й підтягують до нього на Донеччині, відтак колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, віце-адмірал Ігор Кабаненко, дійшов висновку, що Кремль готує повітряну й наземну наступальну операцію проти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів