Україні вже повернули на сайті виконкому СНД і Крим, і Донбас

19:44 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки на сайті виконкому Співдружності незалежних держав (СНД)

Заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий пояснив у четвер: «Ми відреагували оперативно – офіційно звернулися дуже швидко до структур СНД та виконавчого комітету, і ця ситуація була оперативно виправлена».

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні, 9 жовтня, на сайті виконкому Співдружності незалежних держав (СНД) «визнали» анексію Криму та відокремлення від України тих районів Донбасу, які контролюють проросійські бойовики, – написали на сторінці про нашу країну, що її площа – лише 557 528 квадратних кілометрів – майже на 50 тисяч кв. км менше, аніж раніше. Однак невдовзі все ж повернули Україні на згаданій сторінці те, що «відрізали» від неї, й там тепер знову повідомляється, що площа нашої країни – 603 700 кв. км.

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий уже пояснив у четвер: «Ми відреагували оперативно і офіційно звернулися дуже швидко до структур СНД та виконавчого комітету, і ця ситуація була оперативно виправлена. Тому зараз, думаю, все приведено у відповідність із нашим баченням ситуації, що Крим був, є і залишиться українською територією. І ми будемо дуже ретельно відслідковувати такі спроби навіть таким чином поставити під сумнів позицію України, підтриману міжнародним співтовариством». 

Також Валерій Чалий підкреслив, що Адміністрація Президента України реагує на будь-які спроби зменшити її територію та сигнали, які надходять у ЗМІ та подякував за моніторинг з їх боку. Натомість інтернет-видання «Преса-України», яка передає заяву заступника глави Адміністрації Президента України, додає:

«Зазначимо, що площа України в міжнародновизнаних кордонах становить 603 700 км кв. Площа території без анексованого Росією Криму дорівнює 576 604 км кв. Проросійські бойовики на сході контролюють приблизно одну третину зведеного території Донецької і Луганської областей (приблизно 18 тисяч км кв). При цьому використана на сайті виконкому СНД карта України не має відхилень від визнаних кордонів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів