Україна не демонструє готовності виконати умови ЄС щодо асоціації з ним, – канцлер Німеччини

21:10 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radioazadlyg.org

Глава МЗС ФРН порадив Україні не тягнути з «питанням Тимошенко».

Як повідомляє сьогодні, 18 листопада, «Die Welt», керівник уряду Німеччини Ангела Меркель заявила під час виступу в парламенті своєї країни, що Україна поки що не демонструє готовності виконати умови Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію. Відтак політик канцлер закликала Україну зробити нарешті «реальні кроки» і продемонструвати волю до реформ.

І це «має бути не на словах», –наголосила Меркель. Канцлер нагадала, що час доходить до запланованого підписання Угоди про асоціацію, але й досі немає впевненості у цьому.

Та хоч, як пише «Die Welt», «необхідність звільнення заарештованої лідери опозиції Юлії Тимошенко вона (Меркель. – «ЩЛ») згадала лише побіжно», за неї про те, що вирішення питання про екс-прем’єра України буде ключовим для країн ЄС, нагадав на зустрічі дипломатів ЄС у Брюсселі глава МЗС Німеччини Ґідо Вестервеллє. Про це повідомляє сьогодні, 18 листопада, «Gazeta Wyborcza».

За її інформацією, керівник зовнішньополітичного відомства Німеччини заявив, що Україні слід відмовитись від тактики затягування часу і виконати умови Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію вже зараз. Дослівно ж він сказав із цього приводу наступне:

«Я звертаюсь до України, щоб прийняла рішення уже зараз і погодилась на рішення, яке б відповідало принципу верховенства права . Не треба тягнути часу, бо часу мало і стає все менше. І всі в Україні мають розуміти це».

Вестервеллє також наголосив, що вирішення питання Тимошенко буде для усіх символом відходу від застосування вибіркового правосуддя.

Як повідомляв «Щоденний Львів», міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив сьогодні, 18 листопада, про підсумки засідання Ради ЄС з питань закордонних справ. За його словами вона не ухвалила жодного рішення щодо можливого підписання угоди про асоціацію з Україною, але готова зробити це в будь-який момент – аж до саміту у Вільнюсі – в разі виконання Києвом необхідних умов. Інформував «ЩЛ» і про те, що моніторингову місію Європарламенту в Україні продовжено до останньої секунди перед початком саміту у Вільнюсі, а її представники Кокс і Кваснєвський повідомили, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів