Влада пообіцяла місії Європарламенту вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада, – нардеп

21:05 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

«Якщо буде закон, що потребуватиме окремого судового засідання, це буде зроблено вже в наступні дні».

Народний депутат із парламентської фракції «Батьківщина» Григорій Немиря повідомив сьогодні, 13 листопада, в коментарі виданню «Тиждень.ua», що представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандер Кваснєвський інформували під час спілкування з українською опозицією, що українська влада дала їм обіцянку ухвалити 19 листопада законопроект про лікування ув’язнених за кордоном для вирішення питання Юлії Тимошенко. Дослівно ж нардеп сказав із цього приводу наступне:

«Вони (представники місії Європарламенту. – Ред.) підтвердили під час спілкування з опозицією, що отримали запевнення української влади, що вже наступного пленарного тижня, а більш конкретно 19 листопада, цей закон (щодо Тимошенко. – Ред.) може бути проголосований та негайно підписаний президентом… Якщо буде закон, що потребуватиме окремого судового засідання, це буде зроблено вже в наступні дні».

Немиря додав, що доказом цього слугуватие «присутність Юлії Тимошенко у Берліні в клініці Шаріте». «В черговий раз вони (Кокс і Кваснєвський. – Ред.) дали нагоду і зберегли шанс для української влади продемонструвати політичну волю, свідченням чого можуть бути чіткі дії, а саме голоси за прийняття закону, а також можливість Юлі Тимошенко ще до Вільнюського саміту почати отримувати медичну допомогу у клініці Шаріте», – зазначив Немиря.

Як повідомляв «Щоденний Львів», законопроекти щодо Тимошенко направлені на доопрацювання, «регіонали» зривають усі терміни вирішення «питання Тимошенко», а ЄС наполягає: без двох законів і Тимошенко асоціації не буде.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів