Позачерговове засіданні ВР закрито, законопроекти щодо Тимошенко направлені на доопрацювання (оновлено)

12:00 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

За словами спікера, «там стільки поправок, що їх місяць треба розглядати в комітетах».

Як повідомляє сьогодні, 13 листопада, «Тиждень.ua», Голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту, стверджуючи, що з трьох питань його порядку денного жодне не можна розглядати. Як зазначив також спікер, тимчасовою робочою групою для доопрацювання законопроектів щодо лікування осіб, засуджених до позбавлення волі, до розгляду Верховною Радою відповідний законопроект не підготовлений, а профільний комітет прийняв рішення, що всі законопроекти потрібно направити на доопрацювання на базі цієї робочої групи.

«Наступні два законопроекти – про прокуратуру і вибори народних депутатів також не підготовлені. І дійсно там стільки поправок, що їх місяць треба розглядати в комітетах», – додав Голова Верховної Ради й нагадав, що термін подачі поправок у ці законопроекти закінчується у п’ятницю, 15 листопада.

«За такої ситуації, відповідно до вимог Конституції, ми не можемо позбавляти права народних депутатів подавати свої позиції. Таким чином, з трьох питань на позачерговому засіданні Верховної Ради два не можуть розглядатися через поправки, а одне – не підготовлене. Тому позачергове засідання Верховної Ради оголошую закритим. Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 19 листопада о 10:00», – підсумував спікер.

Така заява викликала вигуки опозиції «Ганьба». А перед спікером, як повідомив «Інтерфакс-Україна» із парламентської трибуни виступив голова робочої парламентської групи Геннадій Васильєв, який заявив, що їй не вдалося знайти компроміс і підготувати узгоджений законопроект про лікування засуджених за кордоном, що дозволило б вирішити питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко. За його словами, головна суперечність – це неприйняття опозицією норми про так звані «канікулах на час лікування» і вимога умовно-дострокового звільнення Юлії Тимошенко. 

Своєю чергою, народний депутат від фракції «Партії регіонів» Ганна Герман заявила сьогодні, 13 листопада, в інтерв’ю «Радіо Свобода», що компроміс у питанні Тимошенко – перерва на лікування і компенсація збитків, «завданих нею державі». Як повідомляє «Gazeta.ua», «регіонали» зареєстрували у Верховній Раді 13 жовтня ще один проект закону за № 3601 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо розширення меж застосування окремих видів звільнення від кримінальної відповідальності, який може дозволити вирішити «питання Тимошенко».

Однак, як інформує «Українська правда», його автор – народний депутат від фракції «Партії регіонів», член робочої групи з підготовки законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном Віталій Журавський – вже відкликав цей документ. Відтак позафракційний народний депутат Сергій Міщенко, як передає кореспондент «УНН», заявив журналістам у кулуарах парламенту, що влада вже не готова до євроінтеграції, а опозиція, обговорюючи питання Юлії Тимошенко і не досягши згоди по ньому раніше, втратила час і призвела до того, що влада наразі сумнівається в необхідності підписувати Угоду з ЄС.

Дослівно ж Міщенко стверджував наступне: «Сьогодні вже влада не готова, вже вона їздить до Росії і веде перемовини. Опозиціонери втратили час, не йдучи на компроміси. Ще кілька місяців тому ситуацію можна було переломити, але амбіції окремих лідерів опозиції перевершили все, затягнули час і у влади наразі вже змінився вектор».

За словами депутата, тепер влада хоче підписати договір з ЄС без прийняття закону про лікування Ю.Тимошенко, а я якщо не підпише без вирішення питання Ю.Тимошенко, то влада піде до Росії. От і все, от до чого це призвело»

Після брифінгу Міщенко повідомив також у коментарі УНН, що певен: «Нинішня влада прийняла таке рішення після першої поїздки урядовців, представників Адміністрації Президента до Росії, яка відбулася два тижні тому».

Як повідомляв «Щоденний Львів»,«регіонали» зривають усі терміни вирішення питання «Тимошенко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів